4. HNL Zapad: Sva 43 suca sa A i B liste u subotu uspješno položila testove znanja i fizičke spreme

Subota, 23. kolovoza 2014. 15:05 Napisao/la  SC

Izuzetno smo zadovoljni s provedenim seminarom, ove sezone konkurencija u Četvrtoj HNL Zapad bit će izuzetna s obzirom da je liga gotovo neizmjenjena u odnosu na prošlu sezonu, kaže Pero Radić

Željko Pavlešić i Đulijano Kulaš tijekom subotnjih testiranja
Željko Pavlešić i Đulijano Kulaš tijekom subotnjih testiranja

U subotu je održan seminar sudaca Četvrte HNL Zapad, sva 43 suca sa A i B liste uspješno su položila testove iz pravila nogometne igre i fitness-test.

- Izuzetno smo zadovoljni  provedenim seminarom. Suci su pod paskom našeg FIFA suca Domagoja Vučkova uspješno položili zahtjevne tjelesne norme, a nakon toga i test iz Pravila nogometne igre. Povjerenik za suce Šime Vukić imat će na raspolaganju svih 43 suca s A i B liste, iste će delegirati sukladno rezultatima testiranja. Ove sezone konkurencija u Četvrtoj HNL Zapad bit će izuzetna s obzirom da je liga gotovo neizmjenjena u odnosu na prošlu sezonu, a dva prva mjesta vode u viši rangu natjecanja. Natjecanje započinje 30. kolovoza, kaže Pero Radić, član Komisije sudaca Središta Rijeka i bivši nogometni sudac, koji obnaša dužnosti saveznog instruktora.

Početkom prošle sezone bilo je problema u sastavljanju lista budući da je dosta sudaca na testiranja stiglo nespremno. Ove sezone testove su položili svi bez iznimke, što se ne događa često ni na višim razinama.

Inače, suđenje je prošle sezone u Trećoj ligi - Zapad bilo više nego korektno. Budući da praktično isti suci sude istim klubovima u nižem rangu, tijekom iduće sezone o sucima bi se trebalo govoriti samo kada polažu ispite na seminarima.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Cres 15 19
2 Buje 10 19
3 Vihor 11 16
4 Mladost 6 16
5 Gospić 1 14
6 Naprijed 8 13
7 Medulin -4 12
8 Otočac -2 10
9 OŠK Omišalj -7 6
10 Borac -10 6
11 Kraljevica -11 3
12 NK Lokomotiva -17 3