3x3 Basket Tour: Josip Barnjak predvodio Kvarner do pobjede na riječkom turniru

Ponedjeljak, 30. svibnja 2022. 09:33 Napisao/la  SC

 Siniša Štemberger, Josip Barnjak, Gvido Guštin i Nikola Dragonjić pobijedili na turniru pod imenom Kvarner

3x3 Basket Tour: Josip Barnjak predvodio Kvarner do pobjede na riječkom turniru

Prvi turnir Hidra ISO 3x3 Basket Toura održao se na atraktivnom Korzu u centru grada.

Turnir su obilježile kvalitetne 3x3 ekipe koje su pružile niz odličnih utakmica unatoč teškim vremenskim uvjetima koji su otežavali igru.

U prvom dijelu natjecanja igralo se u četiri kvalifikacijske skupine, a dvije najbolje ekipe iz svake išle su u daljnju fazu natjecanja.

U skupini A najbolji su bili 3x3 Zagreb (Tadija Franjić, Borna Antolić, Jan Grabova, Luka Žgela), dok su grupom B dominirali The Fellasi u sastavu Borna Baćac Simper, Bojan Baić, Baldo Kordić Gružić i Borna Smoković.

Sjajni Kvarner (Siniša Štemberger, Josip Barnjak, Gvido Guštin, Nikola Dragonjić) očekivano je zauzeo prvo mjesto u skupini C, a 3x3 Intercity (Karlo Pandur, Roman Čimbur, Mihael Linde, Ante Smolić) opravdao je status favorita u skupini D.

Izvrsnu 3x3 košarku na Korzu svojim atraktivnim nastupima upotpunili su riječki breakdanceri predvođeni hrvatskim reprezentativcem Mariom Konjarevićem.

Zanimljivo je istaknuti da su 3x3 košarka i breakdance koji se odlično dopunjuju iste godine uvršteni u program Olimpijskih Igara, te su imali svoju premijeru u Tokiju 2021.

Nakon kvalifikacijskih utakmica turnir se zbog kiše morao preseliti u Dvoranu Dinko Lukarić pa smo tamo gledali završnicu turnira.

U prvom četvrtfinalu 3x3 Zagreb je u neizvjesnoj i dinamičnoj utakmici bio bolji od domaćih G.S. rezultatom 21:17.

3x3 Intercity u polufinale se plasirao 21:15 pobjedom protiv Burek Toonsa, a The Fellasi su sa 21:11 bili bolji od ekipe Susi sa Krka.

Kvarner je za polufinale nadigrao Catch and China 21:11.

Vrhunsku utakmicu pružile su dvije zagrebačke ekipe u polufinalu, a sa 21:19 od odlične šuterske ekipe 3x3 Zagreb bolji je bio 3x3 Intercity.

Treće mjesto i plasman na završni Master u Zagrebu, uz finaliste su izborili i 3x3 Zagreb.

U velikom finalu gledali smo iznimno uzbudljivu i borbenu utakmicu dvije najbolje ekipe.

Josip Barnjak, donedavni kapetan AO Škrljeva i drugi u poretku za MVP igrača HT Premier lige, pokazao je svoje raskošno znanje i predvodio svoju ekipu do 21:19 pobjede i titule pobjednika.

Finalisti su osim plasmana na Masters osvojili i vrijedne nagrade, pa je Kvarner doma išao sa 6.000 kuna, dok je 3x3 Intercity osvojio 3.000 kn.