HKS anketira drugoligaške klubove, sezona završava kvalifikacijama?

Subota, 27. veljače 2021. 00:58 Napisao/la  KS

Na drugoligaškom Zapadu službeno odigrano pet kola, samo Kvarner Junior odigrao četiri utakmice, Rovinj nije igrao niti jednom.

HKS anketira drugoligaške klubove, sezona završava kvalifikacijama?

U Hrvatskom košarkaškom savezu zadužili su povjerenike drugoligaških natjecanja da među klubovima sprovedu  anketu.

Upitnik povjerenicima upućen je u četvrtak, dan prije nego je Nacionalni stožer civilne zaštite objavio novi paket mjera po kojima je klubovima u točno određenim uvjetima dopušteno treniranje, ali ne i nastavak natjecanja.

Dakle, HKS zanima u kojem roku drugoligaši mogu nastaviti natjecanje, odnosno ima li klubova zainteresiranih za kvalifikacije za Prvu ligu pod uvjetom da se liga ne stigne odigrati na vrijeme.

HKS očito strahuje da se lige neće moći odigrati po predviđenom kalendaru, a u isto vrijeme žele zadržati protočnost i onim ambicioznijim sredinama ipak pružiti priliku da se pokušaju izboriti za promociju u viši rang pa s razlogom žele saznati koliko klubova želi u kvalifikacije kako bi se barem taj dio natjecanja odradio na vrijeme.

Na drugoligaškom Zapadu službeno je odigrano pet kola, ali samo Kvarner Junior ima četiri odigrane utakmice,  dok primjerice Rovinj nije zaigrao niti jednom.

Hrvatska ima pet drugih liga (Centar, Istok, Sjever, Jug, Zapad), niti u jednoj nisu odigrane sve predviđene utakmice.