DAVOR VELČIĆ, CENTAR ŠKRLJEVA

Treniramo četiri puta tjedno, Križevci dvaput dnevno

Četvrtak, 23. svibnja 2013. 17:50 Napisao  Luka Variola

-  Bili smo peti, pa treći, ove godine prvaci. Po toj logici slijedi ulazak u A-1 ligu, kaže Velčić

Davor Velčić
Davor Velčić Foto: Lario Tus

Košarkaši Škrljeva u Križevcima su ostali u predvorju raja. I u drugom su činu razigravanja za ulazak u A-1 ligu tijesno poraženi od Križevaca, koji su puno teže od očekivanog sačuvali prvoligaški status. Prvak A-2 lige Zapad u najvažnijoj je utakmici u 40 godina kluba  "muški pao".

- Tijekom cijele utakmice smo se izmjenjivali u vodstvu. Dva, tri koša za njih, dva, tri koša za nas. I onda kada smo na kraju vidjeli da je jedini način da pobijedimo s potrebnom razlikom trica, počeli smo šutirati izvana. Nažalost, nismo uspjeli. Šutirali smo trice i radili brze prekršaje, ali su oni bili zaista precizni s linije slobodnih bacanja. Tako da je konačna razlika od šest poena izraženija nego što je to bio slučaj tijekom utakmice, objašnjava krilni centar Davor Velčić, koji je s 16 poena bio među najraspoloženijim Škrljevčanima.

Prvoligaša je spasilo iskustvo i mala, ali zlatna prednost od četiri poena iz prvoga dvoboja. Škrljevo je veći dio izgleda za dohvat prvoligaškog društva izgubilo nakon što je na Mavrincima ispustio + 15.

-  Jesu mlada ekipa, ali dosta jače treniraju kroz sezonu nego mi. Mi treniramo četiri puta tjedno, oni treniraju dva puta dnevno i to se vidi na parketu. Ne znam što bi bilo da smo mi u takvom treningu. Četiri treninga tjedno je čisti amaterizam, dečki rade, studiraju, neki oboje, a opet smo se držali s prvoligašem, praktički do zadnje minute. Mislim da su samo nijanse odlučile. Mi smo šansu propustili u prvoj utakmici kada smo propustili vodstvo od 15 poena.

Ulaskom u repesaž košarkaši Škrljeva premašili su sva očekivanja, vjerojatno i svoja...

- Na početku kvalifikacija smo se šalili kako bi idealno bilo igrati dodatno razigravanje. No, kako je sezona odmicala rasle su i ambicije. Prvo je bio cilj ući u kvalifikacije, odraditi ih što bolje kako bi na najbolji način prezentirali ovaj kraj. No, kako su odmicale shvatili smo imamo realne šanse i za  A-1 ligu. Ipak smo mi dijelom sastavljeni od bivših prvoligaških igrača, tako da nekog iskusta imamo, nastavlja Velčić koji je u jednom trenutku svoje karijere obnašao i ulogu kapetana starog Kvarnera.

Sljedeća sezona?

- Ovaj klub otkad je ušao u A-2 ligu svake sezone radi iskorak. Prvo smo bili peti, pa treći, dok smo ove godine bili prvaci. Po toj logici sljedeća donosi ulazak u A-1 ligu. Najvažnije je zadržati kostur momčadi što ne bi trebao biti problem s obzirom da su dečki dosta vezani za ovu sredinu, što zbog posla, studija, zaključuje Velčić.