IGOR SALAMUN

Tijelo više ne može, vrijeme je da se okrenem drugim stvarima

Četvrtak, 18. kolovoza 2022. 18:31 Napisao/la  KS

Projekt u Kraljevici je dobar, renovirat će se dvorana, ulaže se dosta u omladinski pogon,  kaže novi trener 

Igor Salamun
Igor Salamun

Davor Tadej više nije trener prve momčadi košarkaša Kraljevice, njegovo mjesto u novoj sezoni zauzet će Igor Salamun.

Salamun je sakupio dvadesetak godina aktivnog košarkaškog staža, nosio je dres i Kvarnera 2010 i Škrljeva i još ponešto klubova, posljednjih nekoliko godina igrao je za Kraljevicu.

- Osjetio sam da fizički više ne mogu ono što sam mogao prije, glava hoće, tijelo ne može. No, također mislim da treba što više prostora otvoriti za mlađe dečke, započeo je Salamun, koji će svoju debitantsku trenersku sezonu započeti 29. kolovoza, za kada je zakazano prvo okupljanje u Kraljevici.

- Neću igrati i biti trener, mislim da nema smisla biti trener-igrač jer tada nisam sto posto niti u jednom, niti u drugom. Koliko god to izgledalo jednostavno, ipak su to dvije različite perspektive. Mislim da je vrijeme da se okrenem drugim stvarima, nastavio je Salamun.

Salamun je, kako sam kaže, u košarci čitav život, trenerski poziv nekako je logičan nastavak čitave te priče.

- U klubu su se potrudili financirati trenersku školu, krenuo sam već prošle godine, dobio sam licencu za A-2 ligaški rang natjecfanja. Ovo je ta prva stepenica da vidim kako će to sve izgledati, a projekt u Kraljevici je dobar, renovirat će se dvorana, ulaže se dosta u omladinski pogon, pokušat ćemo što više trenirati s mladim domaćim dečkima i idemo napraviti što bolji rezultat.  U planu je uspostaviti i nekakvu suradnju s Kvarnerom 2010, treba vidjeti hoće li oni igrati A-2 ligu pa da oni dečki koji ne budu mogli participirati u momčadi dođu kod nas i kale se u seniorskim utakmicama. Ipak sam ja dijete Kvarnera, a smatram da nam svima mora biti cilj da imamo što veći broj domaćih igrača. No, za to treba imati strpljenja u radu, zaključit će Igor Salamun.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.