Emil Vlaisavljević: Sretni smo što nam seniorsku momčad čine dečki s Krka

Četvrtak, 23. prosinca 2021. 18:31 Napisao/la  KS

Mi nemamo nikakvih bolesnih ambicija, važno je da klub postoji i da se djeca na Krku mogu baviti košarkom, kaže trener i dopredsjednik kluba

Košarkaši Krka s trenerom Emilom Vlaisavljevićem
Košarkaši Krka s trenerom Emilom Vlaisavljevićem Foto: Facebook

Košarkaši Krka drugoligašku sezonu zaključili su na šestom mjestu sa četiri pobjede i pet poraza iz devet utakmica.

Budući da su iza njih Kraljevica i Kvarner junior Krčani definitivno nemaju razloga za nezadovoljstvo.

- Naravno da smo zadovoljni smo. Šesti smo, a imamo sve igrače iz naše škole, u rosteru imamo 17 igrača, zajedno su nam i mlađi i stariji. Centar nam ima 18 godina, a imamo i igrača od 38 godina. Ono što nas posebno čini zadovoljnima je da su svi dečki tu iz Krka, samo je jedan momak iz Rijeke, ali i on je kod nas nekad igrao. Amaterski smo se okupili, pokušavamo dati sve od sebe u svakoj utakmici, kaže Emil Vlaisavljević, trener i odedavno dopredsjednik Košarkaškog kluba Krk.

Novi predsjednik KK Krk je Dinko Jakovljević, koji je nakon 14 godina na čelnom mjestu zamijenio Blaženka Pavičića.

- Trenutačno nas ima pedesetak, šezdesetak. Imamo školu košarke, dječake i djevojčice, mlađe kadete i kadete, juniore ove godine nemamo, ali imamo onda seniore. Juniore koje smo imali smo priključili prvoj ekipi da igraju A-2 ligu, nemamo toliko velik fond igrača da bismo imali i juniorsku ekipu, a niti novaca baš previše nema. Mali smo klub pa smo odlučili igrati A-2 ligu. Svaka pobjeda nam je jako draga, imamo odličnu atmosferu u momčadi, gotovo pa su dečki više obitelj nego suigrači. Ne mogu reći ništa osim riječi hvale, nastavit će Vlaisavljević.

Prošle godine košarka se nije igrala nigdje, pa tako niti na Krku, koronavirus je pomalo naštetio momčadi.

- Osuo nam se kadar. Gledajući iz perspektive nas kao kluba, mi u košarci imamo problem, ali gledajući iz perspektive cjelokupnog sporta na Krku to i nije problem. Imamo jako puno sportskih klubova, a oni djeluju na malom broju djece. Neka djeca su angažirana u dva kluba, a djeca su takva da idu ondje gdje idu i njihovi prijatelji. Mi smo ove godine možda malo lošiji, ali to ne znači da ćemo i za dvije godine biti lošiji. Na šest tisuća stanovnika imamo 12 klubova, ali to je šest tisuća stanovnika, a ne šest tisuća djece. Nogomet nam pokupi dvije trećine djece, a nama ostalima što ostane, nastavit će Vlaisavljević.

Možda se kadar u mlađim uzrasnim kategorijama malo osuo, ali roster seniorske ekipe 17 igrača, što znači da nema problema sa odigravanjem utakmica.

- Sretni smo što nam seniorsku momčad čine svi dečki s Krka, nikoga ništa ne plaćamo, čisti amaterizam. Neki dečki su kao juniori igrali u FSV-u kada su otišli u srednju školu u Rijeku, ali poput Tina Čondrića igraju za seniorsku momčad Krka. Bušljeta također, upisao je fakultet i vratio se u matični klub. Nama je to veliki uspjeh. Na koncu, djeca negdje moraju i stasati. Zna se tko je nositelj kvalitete u Primorsko-goranskoj županiji, kamo sreće da za dvije, tri, pet godina možemo reći ovaj dečko igra u prvoj momčadi Adria Oil Škrljeva, a ponikao je u Krku. Mi tako razmišljamo, ako dijete smatra da je preraslo našu sredinu slobodno može otići i razvijati se u nekom boljem klubu. Mi nemamo nikakvih bolesnih ambicija, važno je da klub postoji i da se djeca na Krku mogu baviti košarkom. Mi smo mali klub, ako jednom uspijemo biti prvaci super, ako ne uspijemo idemo dalje, zaključit će Vlaisavljević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.