2. HKL: Crikvenica prošetala Kraljevicom, Kastav pobijedio Šanac u prvoj utakmici

Ponedjeljak, 23. studenog 2020. 10:23 Napisao/la  SC

 

Moramo biti super zadovoljni, zadnje dvije, tri godine nismo uspijevali pobijediti u Kraljevici, kaže Zoran Dragojević, trener Crikvenice

2. HKL: Crikvenica prošetala Kraljevicom, Kastav pobijedio Šanac u prvoj utakmici
Foto: Darko Konjević

Druga košarkaška liga - Zapad, 5. kolo

Košarkaši Crikvenice slavili su u regionalnom derbiju Druge košarkaške lige - Zapad, pobjeda na gostovanju u Kraljevici za Crikveničane uvijek je od posebnog značaja.

Draž derbija umanjila je činjenica da zbog epidemioloških mjera nije bilo gledatelja u dvorani, kao i činjenica da su obje momčadi imale nekoliko izostanaka, što je posebno pogodilo domaćine, koji se bitno oslabljeni nisu na pravi način mogli suprotstaviti lideru.

- Još nam se Jelinić ozlijedio na zagrijavanju tako da smo igrali sa smanjenom rotacijom, nedostajalo nam je četiri igrača, a nama je to jako puno. Dvadesetak minuta smo se držali na egalu, ali više od toga nismo mogli, kvaliteta i iskustvo Crikvenice na kraju su došli do izražaja. Ništa u ovoj pobjedi Crikvenice nije sporno, i da smo bili kompletni pitanje je bismo li izdržali čitavu utakmicu. Dobro, možda bismo bili konkurentniji, kazat će Davor Tadej, trener Kraljevice, koju sada očekuje zaostala utakmica s Rudarom, pa onda još jedan težak susret protiv Stoje.

- Hoće li se utakmice igrati ili neće to nitko više ne zna. Stoja je kvalitetna momčad, uz Crikvenicu po meni najveći favorit za prvo mjesto - zaključit će Tadej.

Košarkaši Crikvenice odigrali su ove sezone tri utakmice i ostvarili sve tri pobjede, u Kraljevici su prekinuli negativnu tradiciju.

- Moramo biti super zadovoljni, zadnje dvije, tri godine nismo uspjevali pobijediti u Kraljevici. Dvadesetak minuta je utakmica bila u egalu, iako je i tada minimalna prednost bila na našoj strani, a onda smo se odvojili. Igrali smo onako kako smo se dogovorili, znali smo kako trebamo napadati, kako ćemo se braniti i dečki su se toga pridržavali. Šteta što je ovakva situacija, što nije bilo gledatelja, vjerujem da bi dvorana bila ispunjena jer su obje momčadi neporažene ušle u derbi. Tužno je gledati derbi u kojem škripa tenisica nadglasa sve, veliki je to gubitak za sport - zaključit će Zoran Dragojević, trener Crikvenice, kojega ove subote očekuje utakmica protiv Kastva, a onda u srijedu, 2. prosinca, derbi za prvo mjesto protiv Stoje.

Vrijedi još samo notirati da je u petom kolu prvu utakmicu odigrao Kastav, u prvenstvo su ušli s "debelim" zakašnjenjem i pobjedom nad karlovačkim Šancem pa jer Rovinj ostao jedina momčad koja još uvijek nije odigrala niti jednu utakmicu.

KRALJEVICA - CRIKVENICA 56:80 (15:19, 17:15, 15:16, 9:20)
KRALJEVICA: Scott 2, Mitić 1, Brletić, Paštar 3, Vranković 14, Konjević 6, Turina 8, Kolić18, Jelenić Bačić 4.
CRIKVENICA: Domijan, Veljačić 16, Šulentić, Đipalo, Manđukić 9, Beppe 11, Svetić 6, Modrić 2, Šamanić, Benić 5, Perić 14, Zorić 14.

KASTAV - ŠANAC 98:47 (29:12, 23:11,18:16, 28:8)
KASTAV: Miletić M., Stanić 9, Gušić 21, Marinčić 8, Kordić 14, Kusturin 12, Obradović 2, Bezić 4, Marelja 5, Marković 8, Dobrić 9, Smojver 6.
ŠANAC: Lovrinić, Vučetić 5, Beber 2, Vladić 2, Ćosić 18, Turković 12, Jurčić, Stipić, Karlica 5, Car 3.

STOJA – KVARNER JUNIOR 113:70 (29:22, 30:18, 28:12, 26:18)
STOJA: Pavletić 7, Turić 28, Bulešić 8, Dasko, Brkić, Grgić 3, Blažević 15, Pajković 12, Kostešić 14, Đugum 26.
KVARNER JUNIOR: Čosić 9, Starčević 4, Bart 19, Pepelar 5, Rakuljić 3, Drljača 3, Krizmanić 10, Volčanšek 13, Gašparac 2, Jurković 2.

PAZIN – KRK, odgođeno
RUDAR – ROVINJ, odgođeno

Fotogalerija (Kraljevica - Crikvenica): Darko Konjević