2. HKL: Crikvenica i Pazin u Kastvu danas igraju za titulu prvaka

Subota, 26. lipnja 2021. 23:00 Napisao/la  KS

Pazin će na Kastvu igrati pojačan za Jasmina Perkovića, Crikvenicu pak predvodi njegov suigrač iz Kvarnera 2010 – Siniša Štemberger. Utakmica se igra bez gledatelja

Košarkaši Crikvenice s trenerom Zoranom Dragojevićem
Košarkaši Crikvenice s trenerom Zoranom Dragojevićem Foto: Kristian Sirotich

Košarkaši Crikvenice i Pazina u nedjelju (19 sati) na Kastvu igraju utakmicu za prvaka Druge lige – Zapad, čime će najčudnija sezona u povijesti sporta i službeno biti završena.

Pobjednik utakmice što će se igrati u dvorani Matija Katalinić steći će pravo nastupa u kvalifikacijama za ulazak u Prvu ligu, onaj tko stekne to pravo iz naše regije ne mora previše brinuti o pripremama, slaganju taktike, skautiranju i sličnim trivijalnostima, za to ionako neće imati vremena budući da su kvalifikacije na rasporedu već u srijedu.

No, o mjestu gdje će se odigravati kvalifikacijski turnir Hrvatski košarkaški savez odlučit će čim budu poznati svi sudionici, među onima koji su se kandidirali za organizaciju nalaze se i Pazin i Crikvenica.

Pazin je pravo nastupa u finalu Druge lige Zapad stekao pobjedom nad Stojom, Crikvenica je u lokalnom derbiju svladala Kraljevicu.

Pazin će na Kastvu igrati pojačan za Jasmina Perkovića, Crikvenicu pak predvodi njegov suigrač iz Kvarnera 2010 – Siniša Štemberger.

Sve ukazuje da bi utakmica mogla  biti itekako zanimljiva, ali to nitko neće moći vidjeti jer gledatelji neće imati pravo ulaska u dvoranu.

Dobro da se u našoj regiji ne igra predolimpijski kvalifikacijski turnir, hrvatski košarkaši sigurno ne bi imali podršku s tribina.

- Pazin je pojačan za Perkovića i Guština, uvijek neugodan suparnik koji voli agresivnu igru. Nisu se pojačali bez veze, imaju ambicije i respektiramo ih. Nadamo se dobroj utakmici i da sve prođe bez ikakvih ozljeda. Jasno nam je da nećemo izbjeći da nam netko kaže da smo favoriti, ali mislim da u ovoj utakmici s obzirom na sve okolnosti nema favorita, reći će Zoran Dragojević, trener Crikvenice.