Crikvenica domaćin kvalifikacijskog turnira za ulazak u prvu ligu

Ponedjeljak, 28. lipnja 2021. 12:04 Napisao/la  KS

Pošteno je vjerovati da možemo biti među prve dvije momčadi, kaže Zoran Dragojevć, trener Crikvenice koja će od srijede do nedjelje igrati protiv Đakova, Medveščaka, Amfore i Vindije

Košarkaši Crikvenice s trenerom Zoranom Dragojevićem nakon pobjede protiv Pazina
Košarkaši Crikvenice s trenerom Zoranom Dragojevićem nakon pobjede protiv Pazina Foto: Kristian Sirotich

Košarkaški klub Crikvenica dobio je domaćinstvo organizacije kvalifikacijskog turnira za ulazak u Prvu ligu!

Odlučeno je tako u Hrvatskom košarkaškom savezu, ponuda Crikveničana bila je najbolja od svih pristiglih, što s obzirom na uvjete u Gradu Crikvenici (dvorana, smještajni kapaciteti) i ambiciju kluba uopće nije čudno.

- Zahvaljujemo se Hrvatskom košarkaškom savezu na povjerenju što su nam ukazali za organizaciju jednog ovakvog natjecanja i nadam se da ćemo to povjerenje opravdati u najboljem mogućem svjetlu. Želimo maksimalno profesionalno organizirati ovaj turnir, sve mora biti u najboljem redu, ne želimo niti najmanju zamjerku na račun organizacije od  bilo koje momčadi, kaže Zoran Dragojević, trener Crikveničana, koji su pobjedom u dramatičnoj utakmici protiv Pazina odigranoj na Kastvu izborili pravo nastupa na završnom turniru.

Osim Crikvenice, na kvalifikacijskom turniru igrat će Medveščak, Vindija Varaždin, Amfora Makarska i Đakovo, predstavnici pet košarkaških regija između sebe će odlučiti koje dvije momčadi će u Prvoj ligi zauzeti mjesta Sesvećana i Puljana.

- O suparnicima znamo malo, kao i oni o nama. Zadovoljan sam kako smo ovo do sada odigrali, ali s obzirom na to koliko nismo bili u treningu teško je bilo očekivati neku prelijepu igru. No, s obzirom na razinu naše fizičke pripreme sve je bilo OK, dodat će Dragojević.

I to je ključno pitanje, jer turnir se igra od srijede do nedjelje, svaka momčad u pet dana mora odigrati četiri utakmice, što će biti najveći izazov s obzirom da godinu dana praktički nisu igrali.

- Ekipe koje imaju malu rotaciju će biti u velikom problemu. U pet dana trebat će odigrati četiri utakmice, a to zaista neće biti lako. Trebat će biti pametan i imati jednu dozu sreće da ne dođe do nekih ozljeda, puno je to utakmica u malo dana. Bit će teško, ali prihvatili smo, ušli smo u taj avanturistički pohod i sada idemo do kraja. Pošteno je vjerovati da možemo biti među prve dvije momčadi, olakotna nam je okolnost da igramo na domaćem terenu i nadamo se najboljem mogućem za naš klub i našu sredinu, jer mi prestavljamo čitavu regiju, a ne samo naš grad i županiju, nadam se da ćemo na zadovoljstvo svih uspjeti polučiti rezultat, nastavlja trener Crikveničana.

Ovisno o tome kakav će biti odgovor stožera u Crikvenici vjeruju da bi i ponešto gledatelja moglo ući na tribine, uz poštovanje svih epidemioloških mjera u Gradskoj dvorani bez problema bi moglo biti tristotinjak gledatelja, što bi ovom turniru ipak dalo jednu drugu dimenziju.

Budući da će se u isto vrijeme u Splitu igrati kvalifikacijski turnir za odlazak na OI u punoj Spaladium Areni gotovo da ne postoji niti jedno logično objašnjenje zašto crikveničke tribine barem djelomično ne bi mogle biti ispunjene gledateljima.

- Satnica još uvijek nije utvrđena, ali moramo paziti da se niti jedna utakmica ne preklopi s utakmicom naše reprezentacije u Splitu. Napravit ćemo sve u našim mogućnostima da ovaj naš turnir bude još jedan košarkaški spektakl na Jadranu, za nas ovaj turnir ima vrijednost kvalifikacija za olimpijske igre, zaključit će Dragojević.