GORAN ŠUĆUROVIĆ Mi smo u ovoj ligi silom prilika zbog katastrofalnog vođenja kluba

Subota, 15. veljače 2020. 21:28 Napisao/la  V. P.

Sada se moramo vraćati tamo gdje nam je mjesto, potencijal i težinu imamo, svi zajedno se nadamo najboljem, kaže trener Kvarnera 2010

Goran Šućurović (Kvarner 2010)
Goran Šućurović (Kvarner 2010)

Košarkaši Kvarnera 2010 divovskim koracima grabe prema naslovu prvaka Drugoj HKL.

Riječki košarkaši su još uvijek jedina neporažena momčad na ljestvici, a sudeći prema igri i rezultatima tako će i ostati.

- U ovoj ligi su velike razlike u kvaliteti momčadi. Očekuju nas još dvije jače utakmice u gostima kod Rovinja te sa Stojom, a između igramo sa uvjerno rečeno slabijim momčadima. Mi svaku utakmicu shvaćamo ozbiljno, ali ne može se pobjeći od činjenice da su velike razlike u kvaliteti. No, te visoke pobjede nisu zapravo realne, ne možemo zato biti samodopadni i govoriti si da smo dobri, te zbog toga kompenziramo sa jakim prijateljskim utakmicama. Prošlog tjedna smo igrali sa slovenskim drugoligašem Sežanom, bila je to vrlo dobra, jaka utakmica. Takvim susretima nastojimo održati visoki nivo natjecanja. Mi smo u ovoj ligi silom prilika zbog katastrofalnog vođenja kluba i sada se moramo vraćati tamo gdje nam je mjesto, rekao je trener Kvarnera 2010 Goran Šućurović.

Do kraja prvenstva strateg riječke momčadi ne očekuje probleme.

- Respektiramo mi svakoga, ali ne bih rekao da nas  netko može pobijediti. Možemo si čak i dozvoliti poraz od Stoje, jer su oni izgubili jednu utakmicu, ali ostajemo fokusirani. Prvo moramo pobijediti Rovinj, a onda ćemo razmišljati o idućim protivnicima, dodaje Šućurović.

Kvalifikacije će se igrati tri tjedna ili mjesec dana nakon završetka prvenstva.

Prijelaznog roka više nema, tako da će momčadi u kvalifikacije ući u sadašnjim sastavima.

- U preostalim regijama su još uvijek po dvije opcije, odnosno dvije momčadi konkuriraju za naslov, nisu stvari tako jasne kao kod nas. Mi sve pomno pratimo i snimamo tako da budemo spremni kada dođe vrijeme. U klubu vlada pozitivna atmosfera, Uprava na čelu sa Padovanom izvršava te male obaveze na vrijeme, uspjeli smo sve dignuti na viši nivo. Zadovoljan sam kako su se dečki adaptirali na drugi način rada. Potencijal i težinu imamo i svi zajedno se nadamo najboljem, zaključio je Goran Šućurović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.