Svjetska liga: Hrvatski vaterpolisti izvanrednom igrom pobijedili Rusiju s čak deset razlike

Utorak, 14. studenog 2017. 19:50 Napisao/la  SC
Svjetska liga: Hrvatski vaterpolisti izvanrednom igrom pobijedili Rusiju s čak deset razlike
Foto: www.sibenikin


Svjetski prvaci zablistali su u prvoj utakmici Svjetske lige, hrvatski vaterpolisti u prvoj utakmici nakon stanke pobijedili su Rusiju impresivnim rezultatom 14:4 (3:0, 3:1, 4:1, 4:2).

Prekrasna atmosfera na prepunom bazenu u Zadru vodila je Barakude do senzacionalne pobjede:

- Očekivali smo i težu utakmicu, međutim pokazali smo da je pristup pravi, pripremili smo se na najbolji mogući način i rezultat je ova velika razlika što nam daje pravo na optimizam za ubuduće. Odlična atmosfera u Zadru, uvijek je gušt doći pred ovako prepuno plivalište i svaka čast ljudima koji su nas došli podržati. Na nama je da nastavimo pobjeđivati za njih, rekao je Luka Lončar.

Izbornik Ivica Tucak priznao je nakon utakmice da nije očekivao ovakvu reakciju naših igrača, koji su izvanredno igrali bez najboljega igrača. Sandro Sukno i dalje moram mirovati.

Loren Fatović je sa četiri pogotka bio prvi strijelac naše reprezentacije, Ante Vukičević je postigao tri, Jerko Marinić Kragić dva, a po jedan Luka Lončar, Ivan Buljubašić i Josip Vrlić.

 Još su igrali Marko Bijač (7 obrana), Marko Macan, Ivan Domagoj Zović, Andrija Bašić, Hrvoje Benić, Javier Garcia i Ivan Marcelić.

Hrvatska je realizirala 7 od 13 igrača više, sva tri peterca, dok je s igračem manje dozvolila Rusima da postignu samo jedan pogodak, a imali su deset puta igrača više.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.