LEN odlučio, Split postao domaćin Europskog prvenstva u vaterpolu 2022. godine

Subota, 13. listopada 2018. 13:21 Napisao/la  SC
Mladen Drnasin, Paolo Barelli, Predrag Sloboda, Ivana Janković, Perica Bukić
Mladen Drnasin, Paolo Barelli, Predrag Sloboda, Ivana Janković, Perica Bukić

 

Hrvatska je postala domaćin Europskog prvenstva u vaterpolu, koje će se održati u Splitu 2022. godine.

- Velika stvar i za hrvatski sport i za Grad Split. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo i mislim da ćemo to izvanredno organizirati te da ćemo uživati u fantastičnom prvenstvu i naravno nadamo se medalji za našu reprezentaciju, rekao je Mladen Drnasin, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Za domaćinstvo su još konkurirali Rusija, Francuska i Malta, međutim Hrvatska je uz donesenu potporu Vlade, grada Splita, županije, HOO-a, SDUŠ-a uvjerljivo odnijela pobjedu.

Odluka je donesena na sjednici krovne europske organizacije vodenih sportova LEN.

- Fantastična vijest iz Amsterdama. Upravo je završila sjednica LEN-a na kojem smo održali jednu prekrasnu prezentaciju gdje je naš novi predsjednik Mladen Drnasin iznio ponudu Grada Splita kao domaćina. Nakon fantastične organizacije u Zagrebu i osvajanja zlatne medalje, iznimnih uspjeha hrvatskog vaterpola dobili smo senzacionalnu prigodu organizirati jedno takvo natjecanje u, kao što Splićani vole reći, najsportskijem gradu na svijetu. Imamo dovoljno vremena pripremiti ovaj događaj te se prezentirati na najbolji mogući način, odmah po dobivanju domaćinstva podijelio je dopredsjednik Saveza Perica Bukić.

- Puno smo truda uložili i želja mi je zahvaliti svima koji su nas podržali, od Vlade do Grada Splita preko Županije splitsko-dalmatinske, HOO-a i SDUS-a. Europska federacija prepoznala je što je Hrvatska i što je radila u svim organizacijama, od posljednjeg Europskog 2010. do sada. Ova velika manifestacija bit će veliko događanje za grad Split u jeku sezone, te se nadamo prepunoj Areni i velikoj fešti, zaključio je Predrag Sloboda, dopredsjednik HVS-a.

Utakmice će se igrati u Spaladium Areni.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.