LEN Europa Cup: Hrvatska pobijedila Srbiju čime se iskupila za poraz od Grčke u prvom kolu

Subota, 17. veljače 2018. 20:27 Napisao/la  SC
Hrvatska
Hrvatska

LEN Europa Cup - 3. kolo:

HRVATSKA – SRBIJA 9:7 (2:3, 3:1, 3:1, 1:2)

HRVATSKA: Bijač, Marcelić, Fatović 2, Krapić, Joković 2, Buljubašić 2, Vukičević 1, Bušlje, Lončar, Vrlić 1, Šetka 1, Garcia 1, Macan 1

SRBIJA: G. Pijetlović, Mitrović; Mandić 3, S. Rašović 2, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović, Lazić, Stojanović, Jakšić 1, Filipović 1, Drašović, V. Rašović

Hrvatska je na Poljudu svladala Srbiju u utakmici 3. kola..

Tako su se igrači Ivice Tucka potpuno iskupili za uvodni poraz od Grčke nakon kojeg je izgledalo važno samo proći dalje, a sada će na završni turnir u Budimpeštu moguće s prvog mjesta.

Za nedjeljnu prijepodnevnu matineju ostala je još samo slabašna Malta.

Iako u odnosu na polufinale Svjetskog prvenstva Hrvatska nije imala Sandra Sukna (koji se pojavio na Poljudu uoči početka utakmice i primio nagradu), a Srbi Andriju Prlainovića, Stefana Mitrovića i Milana Aleksića, gostima je to izgledalo kao veći hendikep.

Kada se svi angažiraju, onda se i Suknov izostanak protiv Srbije ne mora nužno osjetiti.

Šetka je realizirao peterac na isteku druge minute, međutim, Srbi su uzvratili s tri gola, od kojih su dva bila Mandićeva s igračem više.

Teško obranjiva. Na samom kraju prve četvrtine Joković je smanjio na 2:3, a trebala su proći čak četiri hrvatska napada s igračem više dok Vukičević nije probio Mitrovića sa sredine za 3:4.

To je bio samo početak velike serije uokvirene u ukupno pet golova.

Zbog dva gola Fatovića s lijevog krila, srpski izbornik morao je promijeniti vratara na poluvremenu, ali kojeg god da je čuvara promijenio na Vrliću, nije dobio efekt.

Vrlić je dominirao na centarskoj poziciji, čuvao svoju poziciju i odvojio Hrvatsku 6:4.

Sve je polazilo za rukom u tim trenucima, a to će najbolje oslikati Macanov gol za 7:4.

Zakočen je u potpunosti srpski napad u kojemu se Filipović napucavao, a splitska publika nedvojbeno uživala u tome.

Moglo se pobjeći na 8:4, dvije vratnice zaustavile su Jokovića i Macana u istom napadu, a onda nakon 12 minuta primljen je gol.

Teško se sjetiti kada Srbija nekom nije zabila 12 minuta.

Desna Jugova strana, Joković i Garcia, donijela je najveću prednost na utakmici (9:5) šest i pol minuta prije kraja.

Moglo se i potpuno riješiti utakmicu u sljedeća dva napada s igračem više, Pijetlović je tada spašavao Srbe, pa Rašović u kontri smanjio na 6:9.

No kada je Bijač po tko zna koji put obranio, a Hrvatska u posljednje dvije minute uplivala s tri zaveslaja prednosti, Poljud se mogao pripremati na slavlje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.