Ivica Tucak: Želim da budemo svjesni svoje snage, tako ćemo pokušati otići do kraja

Petak, 19. srpnja 2019. 18:33 Napisao/la  SC
Ivica Tucak
Ivica Tucak

 

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su Kazahstan rezultatom 21:5 (6:1, 5:1, 5:1, 5:2) i osvojili prvo mjesto u skupini.

- Naravno da sam zadovoljan. Bez obzira na snagu protivnika, bili smo potpuno u utakmici. To sam rekao i igračima prije same utakmice, treba izbjeći eventualne ozljede koje se događaju u situaciji kada ne uđeš 100 posto u ovakav tip utakmice u kojoj smo potpuno dominantni. I naravno, bez prigovora sucima zbog kazni koje se očituju u dijelu turnira koji nam predstoji. Prvi dio turnira smo završili. Mogu čestitati momcima svemu pokazanom do sada, rekao je izbornik Tucak.

Joković i Šetka u ovoj su utakmici zabilježili najviše odnosno tri pogotka, potom Fatović, Vrlić, Benić, Vukičević, Bušlje, Garcia po dva pogotka te Lončar i Miloš jedan.

Reprezentacija ovom pozicijom preskače igranje osmine finala te se odmah kvalificirala u četvrtfinale koje je na rasporedu 23. srpnja u 08:30 sati po hrvatskom vremenu, najizglednije s reprezentacijom Njemačke.

- Zacrtani plan za prvi dio turnira smo ostvarili. Nakon ove utakmice okrećemo se onome što je ispred nas, prva utakmica četvrtfinala, vjerovatno protiv Njemačke. Željeli smo da imamo tih četiri dana odmora, no tu su treninzi, prijateljske utakmice i to će nam sigurno dobro doći. Sada ćemo izanalizirati Njemačku i pripremiti se za njih, rekao je Šetka.

- S njima smo odradili zajedničke pripreme u Šibeniku prije odlaska na Svjetsko prvenstvo. Dobra su, čvrsta ekipa. No ako mi budemo pravi vjerujemo u pobjedu. Nadamo se da ćemo uspjeti proći u polufinale, zaključio je Lončar.

Izbornik Tucak unatoč tri dana odmora od službenih utakmica u Koreji ne planira odmor.

- Neće biti puno slobodnog vremena. Sutra ujutro je već trening. U nedjelju sam dogovorio sparing s Talijanima, ponedjeljak je već dan prije utakmice. Proletjeti će to brzo. Treba ostati glavama unutra, to je najbitnije. I uvijek ponavljam, čvrsto nogama na tlu. Ali ono što želim je i da smo svjesni svoje snage, da znamo koliko možemo i koliko vrijedimo, tako ćemo pokušat otići do kraja, najavio je izbornik Tucak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.