Ivica Tucak: Ovakva reakcija čini razliku između pravih sportaša i onih koji to nikada neće biti

Subota, 27. srpnja 2019. 12:54 Napisao/la  SC

Neću reći da je Španjolska bila loš dan, neki odgovori se već nameću zašto smo tako reagirali protiv Španjolske, kaže izbornik reprezentacije

Ivica Tucak
Ivica Tucak

 

Italija je postala svjetski prvak u vaterpolu nakon pobjede (10:5) protiv Španjolske u finalu.

Hrvatska je na kraju brončana:

- Mislim da su momci zaslužili još jednu medalju, bronca na SP-u je nešto veliko za nas, velika za sve sportaše. Primili smo brojne poruke podrške, zahvalio bih mojim momcima koji su igrali sjajno protiv odlične Mađarske. Nije to ono što smo htjeli, ali neće uvijek biti zlato. Iza mene su užasno teška dva dana, neću reći najteža u mom životu, bilo je nažalost težih, ali prevladavala je bol. No, hvala mojim dečkima, nisam gubio vjeru u njih. Ovo je veliki rezultat za hrvatski vaterpolo, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Poraz od Španjolske u polufinalu teško je pao zbog loše igre:

- Kao iskusan trener i sportaš, neću reći da je Španjolska bila loš dan, neki odgovori se već nameću zašto smo tako reagirali protiv Španjolske. To je sad manje bitno. Još jednom zahvaljujem svima u Savezu, stožeru, igračima. Mi smo krema svjetskog vaterpola, vrh smo. Sretan sam što vodim Hrvatsku. Na kraju smo uspjeli, idemo se odmoriti. Cilj su Olimpijske igre. Živimo za OI, živjeli smo za SP, sanjali smo zlato, budili smo se s njim, ali nismo uspjeli. Bit će još prilika, ova ekipa vrijedi puno. Znam da ljudi nekada prilaze iz velike ljubavi ili prevelike mržnje, ali ne zanima me. Ne možeš uvijek biti prvi, ali ovako reagirati nakon ova dva dana, to čini razliku između velikih ekipa, pravih sportaša i onih koji to nikada neće biti. Zato mi i jesmo uvijek u vrhu, završio je Tucak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.