Hrvatska vaterpolska reprezentacija počinje sezonu utakmicom protiv Rusije

Petak, 10. studenog 2017. 16:25 Napisao/la  SC
Ivica Tucak i Perica Bukić
Ivica Tucak i Perica Bukić



Ivica Tucak i Perica Bukić na današnjoj konferenciji za novinare najavili su aktivnosti reprezentacije reprezentacije u novoj sezoni.

U utakmice Svjetske lige protiv Rusije, koja se 14. studenoga od 18 sati igra na bazenima Višnjik u Zadru, izbornik svjetskih prvaka kaže:

- Očekujemo izuzetno tešku utakmicu s obzirom da je reprezentacija Rusije u silnoj ekspanziji. Naš je cilj u utakmica Svjetske lige isprobati čim više igrača i odmoriti ključne igrače koji dugi niz godina vode reprezentaciju. Ono što uvijek naglašavamo, ove godine je najvažnije natjecanje Europsko prvenstvo, a do tada ćemo imati dovoljno vremena da isprobamo te mlađe igrače i da što spremniji dočekamo Europsko prvenstvo. Ja se nadam da ćemo i tamo biti jedni od glavnih konkurenata za osvajanje medalje, i to one najsjajnije, kaže izbornik Tucak.

- Krajem prosinca održat će se Dani vaterpola u Zagrebu, kao i polufinale i finale Kupa Hrvatske. Tada će se tradicionalno održati i Gala večera Svjetskih prvaka. Okupit ćemo se u zagrebačkom hotelu Westin 15. prosinca, gdje ćemo se prigodno prisjetiti uspjeha iz Budimpešte i naslova prvaka svijeta. Ponovo smo najbolji na svijetu. A ovo je šesta medalja sa Svjetskih prvenstava u nizu, što je apsolutni svjetski rekord. U ovoj sezoni nas osim Svjetske lige iščekuje i nastup u Europa kupu za koji smo dobili domaćinstvo kvalifikacijskog turnira. Odigrat će se od 15. - 17. veljače u Splitu gdje nas očekuju zaista zanimljive utakmice u kojima će uz Hrvatsku nastupiti i reprezentacije Srbije, Grčke i Nizozemske. Kruna sezone je nastup na Europskom prvenstvu u Barceloni gdje se nadam da će nastupiti i naše djevojke i da ćemo ponovo imati i muški i ženski vaterpolo na najvećem kontinentalnom natjecanju, kazao je izvršni direktor Bukić.

Izbornik Ivica Tucak za prvu utakmicu Svjetske lige računa na sljedeće igrače:

Marko Bijač
Ivan Marcelić
Ivan Buljubašić
Marko Macan
Hrvoje Benić
Josip Vrlić
Luka Lončar
Javier Garcia
Ivan Domagoj Zović
Ante Visković
Ante Vukičević
Loren Fatović
Andrija Bašić
Franko Lazić


Stožer:
Ivica Tucak
Mile Smodlaka
Igor Pezelj
Pero Kuterovac
Damir Luketić
Renata Barić


Hrvatska se u 1. kolu kvalifikacijske B europske skupine natječe za plasman na završni turnir Svjetske lige.

 U skupini B još se nalazi reprezentacija Njemačke s kojom se Barakude sastaju u 3. kolu, 16. siječnja 2018, kao i u posljednjem 6. kolu koje će se odigrati 10. travnja 2018.  

 Uzvratnu utakmicu s Rusijom igraju u 4. kolu, 13. veljače 2018.

 U ostalim europskim kvalifikacijskim skupinama nalaze se reprezentacije Srbije, Rumunjske i Crne Gore u skupini A, dok su u skupini C Nizozemska, Španjolska i Mađarska.
 
 Samo pobjednici svake od skupina plasirat će se na završni turnir.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.