HRVATSKA - MAĐARSKA (20.30) Anđelo Šetka: Finale ne igraš, nego želiš pobijediti!

Subota, 29. srpnja 2017. 11:25 Napisao/la  SC

Mađarska reprezentacija voli igrati, kao mi kažemo, divlji vaterpolo. Nemaju disciplinu igru, pripremit ćemo se za njih kao što smo se pripremili za svaku utakmicu, kaže Ivica Tucak

Nakon velike pobjede protiv Srbije u polufinalu Svjetskog prvenstva hrvatske vaterpoliste u subotu od 20.30 čeka borba za zlato protiv Mađarske.

- Pobijedili smo Srbiju, pobijedili smo najbolje, a još ništa nismo osvojili i to je malo teško shvatiti. Želimo zlato, igramo protiv domaćina i znamo da neće biti lako. Imamo samopouzdanja, na visokom smo fizičkom nivou da možemo izdržati finale. Mađari dobro igraju, igraju pred domaćom publikom, sve je na njihovoj strani. Trebat će fizički i psihički izdržati 32 minute. Uvijek ide ona priča: Neka pobjedi bolji! Nadam se da ćemo mi biti bolji, tijekom turnira dizali smo se iz utakmice u utakmicu, nadam se da ćemo u finalu pokazati najbolju igru što će nam trebati da bismo osvojili zlato. Jedino razmišljamo o tome kako da dignemo igru, kaže Sukno.

Grčka reprezentacija u polufinalnoj utakmici gotovo 20 minuta nije postignula pogodak protiv Mađarske, što sugerira da protivnik igra čvrstu obranu:

- Mađarska reprezentacija voli igrati, kao mi kažemo, divlji vaterpolo. Nemaju disciplinu igru, pripremit ćemo se za njih kao što smo se pripremili za svaku utakmicu, sve smo proanalizirali i potpuno spremni čekamo utakmicu, govori izbornik Tucak.

Vjeko Kobeščak, trofejni trener Juga, ovako je procijenio snagu mađarske reprezentacije koja je ostala bez iskusnih Kisa, Daniela Varge i Szivosa:

- Mislim čak da su ih izuzev Kisa, koji je i dalje snaga na centru, Varga i Szivos čak i kočili. Ovo je drugačija Mađarska, stavlja naglasak na obranu. Ima Nagya koji je x-factor. Njihova je bekovska linija izgurala odlične grčke centre daleko od gola i prisilila ih na bezopasne udarce. Mi zato moramo biti blizu vratima s centrima. Teško je to predviđati što će biit u finalu, mi moramo igrati ovako kao dosad. Znači, zadržati visoku razinu plivanja, obranu koja je sigurna. Jesmo primili 11 golova protiv Srbije, ali to je bilo nemoguće braniti. Protiv Mađara s Vamosom, Denesom Vargom i Hosnanszkym ne možeš očekivati da ćeš primiti pet-šest golova. Oni su uvijek bili educirani za napad, smatra Kobeščak.

- Naš je cilj uvijek medalja, drugi je finale, ali onaj intimni zlato. Ova reprezentacija ima kapacitet za to, vidjeli smo kroz turnir. Ja samo moram demistificirati tu navodnu srpsku dominaciju. Mi smo u tih sedam godina bili u europski prvaci i olimpijski, treći na SP-u 2013. kada je Srbija bila izvan borbe za medalje. Jesu, dominantni su, ali mi smo to prekinul s fantastičnom utakmicom, borbenošću, odličnim vođenjem s klupe. Sada nas čeka velika utakmica protiv Mađarske, sigurno da očekuju pobjedu, ali ja sam uvjeren da smo bolji i kvalitetniji i da možemo do kraja iako se igra u Budimpešti, naglašava dopredsjednik Perica Bukić.

Možda je najbolju najavu finalne utakmice izrekaoo Anđelo Šetka:

- Znamo što hoće Mađari, ali finale ne igraš, nego želiš pobijediti, poslao je poruku Anđelo Šetka.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.