HRVATSKA - CRNA GORA Ivica Tucak: Bliži smo pobjedi ako budemo na tragu onoga što smo do sada pokazali

Utorak, 24. srpnja 2018. 09:51 Napisao/la  SC

Znam da igram protiv najboljih igrača na svijetu, to će biti nadmetanje gdje ćemo vidjeti koliko stvarno može ova ekipa, kaže Aleksandar Ivović

HRVATSKA - CRNA GORA Ivica Tucak: Bliži smo pobjedi ako budemo na tragu onoga što smo do sada pokazali

 

Hrvatska vaterpolska reprezentacija danas (18.30) četvrtfinalu igra protiv reprezentacije Crne Gore.

- Očekuje nas jedna izuzetno teška utakmica, kao što je to uvijek u četvrtfinalnim utakamicama ovakvih natjecanja. Snaga Crne Gore nam je dobro poznata te maksimalno respektiramo protivnika. Imaju nekolicinu sjajnih igrača, no vjerujem da ako ćemo biti na tragu onoga što do sada pokazujemo na ovome Europskom prvenstvu, ipak smo mi bliže pobjedi. Ali da će biti izuzetno teško, to je neosporno, kaže izbornik Ivica Tucak.

Aleksandar Ivović predvodi crnogorsku momčad:

- On je njihov motor. Najbolji je igrač, godinama u svjetskom vrhu, ali nije sve ni samo u njemu, ima tu još odličnih mladih igrača. Ivovića ćemo nastojati neutralizirati u njihovu napadu, a kada mi napadamo, e, onda ćemo ga nastojati što je više moguće uposliti, odnosno umoriti. Da, jesmo kvalitetniji i imamo puno više kvalitetnijih igrača, mi smo toga svjesni, ali jedna je utakmica, na neutralnom je terenu, i tu uvijek postoji opasnost lošeg dana. Dovoljno je da bude samo manja koncentracija, pojavi se nervoza i ode utakmica u nešto nepredviđeno. Zato prvenstveno moramo biti fokusirani i napraviti ono u što svi vjeruju, u što smo mi igrači sami uvjereni, kaže Luka Lončar.

- Raspoloženje je odlično, nema razloga da bude drugačije. Za sada nemamo poraza, mislim da smo pružili dobre igre izuzev možda protiv Francuza, kada smo promašili dosta zicera, kada nismo uspjeli da prelomimo utakmicu na samom početku kao što smo to uradili protiv Rumunije i poslije je bilo sve lakše. Rasteretimo se psihički kada krene napad. Jako je teško dobiti Rumunje s deset golova razlike, to nisu uspjeli ni Srbija, ni Rusija. Sve nas to raduje pred duel sa Hrvatskom. Bit će jako teško. Dobro se poznajemo, po meni oni su jedna od dvije najbolje selekcije na prvenstvu. Ne treba bježati od njihovih kvaliteta, također to ne treba da nas prestraši. Meni je iskreno najdraže igrati takve utakmice, lakše se pripremiti za ovakvog rivala nego za Rumunjsku koju morate pobijediti, pa imate neko opterećenje. Sada znam da igram protiv najboljih igrača na svijetu, to će biti nadmetanje gdje ćemo vidjeti koliko stvarno može ova ekipa. Naša reprezentacija prvi put u ovom sastavu igra protiv Hrvatske, tako da ćemo dobiti pravu sliku koliko trenutno možemo protiv najjačih na svijetu, kazao je Ivović.

Pobjednik ove utakmice u četvrtak u polufinalu igra protiv boljeg iz dvoboja Mađarske i Srbije

Četvrtfinalne utakmice:
17.00 Srbija - Mađarska
18.30 Hrvatska - Crna Gora (HTV 2)
20.30 Italija - Rusija
22.00 Španjolska - Grčka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.