Europa Cup: Hrvatski vaterpolisti pobijedili Grčku, Španjolska protivnik u polufinalu

Petak, 05. travnja 2019. 22:12 Napisao/la  SC

Teško je igrati po novim pravilima, koja mi se baš i ne sviđaju. Ne mogu se žaliti na sudce, ali s novim pravilima puno je nejasnoća i bilo je previše isključenja, kaže izbornik Ivica Tucak

Josip Vrlić
Josip Vrlić

 

Hrvatski vaterpolisti plasirali su se u polufinale završnog turnira Europa Cupa koji se igra u Zagrebu, u četvrtfinalnom susretu Hrvatska je svladala Grčku sa 13:11 (1:2, 5:4, 4:1, 3:4).

Loše su hrvatski igrači počeli utakmicu, nervoza je učinila svoje, nisu iskoristili prvih pet situacija s igračem više u bazenu.

Grčka je bila u stalnoj prednosti tijekom prve dvije četvrtine, naša reprezentacija utakmicu je prelomila u trećoj četvrtini.

Hrvatska je u tom periodu postigla prva tri gola te do kraja dvoboja održavala prednost od dva pogotka.

Tri gola za Hrvatsku postigao je Loren Fatović, po dva su dodali Maro Joković, Josip Vrlić, Anđelo Šetka i Javier Garcia, a po jedan Luka Lončar i Ivan Buljubašić, dok je Ioannis Fontoulis s tri gola predvodio Grčku, po dva su dodali Alexandros Gounas i Angelos Vlachopoulos.

 - Mislim da smo igrali jednu kvalitetnu utakmicu, a odlika velikih ekipa je da pobjeđuju i protiv teškog protivnika. Teško je igrati po novim pravilima, koja mi se baš i ne sviđaju. Ne mogu se žaliti na sudce, ali s novim pravilima puno je nejasnoća i bilo je previše isključenja. Sutra nas čeka Španjolska, a mi se prvenstveno moramo odmoriti i analizirati što je kod Španjolaca dobro, a što loše za nas. Španjolci su još gori od Grka, brži i neugodniji. Dosta smo se potrošili danas ali želimo pobjedu i želimo finale, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

 U polufinalu će u subotu Hrvatska od 20.15 sati igrati protiv Španjolske, koja je s 13:12 (5:4, 3:1, 3:4, 2:3) svladala Srbiju, dok će u drugom polufinalu od 18.30 sati igrati Mađarska i Italija.

Mađarska je sa 11:7 (4:2, 2:3, 1:1, 4:1) pobijedila Crnu Goru, dok je Italija sa 11:9 (3:3, 3:2, 1:3, 4:1) bila bolja od Rusije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.