OI: Šime Fantela i Igor Marenić osvojili zlato, Cres slavi olimpijskog pobjednika

Četvrtak, 18. kolovoza 2016. 19:26 Napisao/la  SC

Fantela i Mrenić prvo olimpijsko zlato za hrvatsko jedrenje osvojili suvereno u zadnjem plovu tijekom kojega su mirno kontrolirali rasplet borbe grčke i autralske posade

Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su zlato u klasi 470 i ušli u povijest hrvatskog jedrenja! Prvo olimpijsko zlato za hrvatsko jedrenje osvojili su suvereno u zadnjem plovu tijekom kojega su mirno kontrolirali rasplet borbe grčke i autralske posade.

Bilo je važno sačuvati prednost, koju su na kraju povećali na 15 bodova... Ciljnu ravninu prošli su prije drugoplasiranih Australaca i trećeplasiranih Grka s tolikom prednošću da su zadnju stranicu jedrili bez spinakera.

Fantela i Marenić okrunili su karijeru dugu 15 godina tijekom kojih su stalno u svjetskom vrhu. U Londonu su bili šesti iako su slovili favoritima za jednu od medalja, u Pekingu su bili deveti.

Igor Marenić s 15 godina preselio je s rodnog Cresa u Zadar, gdje je počeo svakodnevno živjeti jedrenje u obitelji Fantela. U Brazilu je zajedno s Fantelom osvojio prvo zlato u povijesti jedrenja i otoka Cresa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.