LIGA PRVAKA VATERPOLISTA

Jadran HN svladao Marseille i oprostio se od natjecanja

Nedjelja, 19. listopada 2014. 11:46 Napisao/la  Patrik Mršnik izvještava iz Zagreba

Drugi kvalifikacijski krug - Skupina C, 3. kolo: Jadran HN - Marseille 9:6 (2:0, 4:2, 1:2, 2:2)

Liga prvaka - 2. krug kvalifikacija, skupina C - 3. kolo

JADRAN HN - CN MARSEILLE 9:6 (2:0, 4:2, 1:2, 2:2)

Bazen Mladosti uz Savu. Gledatelja 50.

Suci: Henk Smit (Nizozemska) i Rafaele Colombo (Italija). Delegat: Dejan Perišić (Srbija)

JADRAN HN: Kandić (11 obrana), Ukropina 3, Popadić, Sekulić 1, Vidović, Moskov, Baničević 1, Sarić 2, Latinović, Spajić, Drašković 1, Pješivac 1, Kolesko

CN MARSEILLE: Garsau (10 obrana), Piot, Olivon, Mann, Monneret 2 (1), Simon 1, Crousillat, Dino, Martin, Kovačević 2, Khasz 1, Camarasa

Igrač više: Jadran HN 9 (2) CN Marseille 10 (2)

Peterci: Jadran HN 0 (0) CN Marseille 1 (1)

Tri isključenja: Latinović (23), Khasz (23), Mann (27), Camarasa (32)

U nedjeljnoj matineji hercegnovski Jadran je s tri pogotka prednosti slavio nad Marseilleom. Susret je to koji je obilovao grubostima, ali i obranama vratara, onaj u kojem je Jadran u slučaju uvjerljivije pobjede mogao osigurati nastavak natjecanja u Ligi prvaka. Ipak, prvake Crne Gore ne zanima to, najjače europsko klupsko natjecanje, pa je dojam bio da su igrali s određenom dozom rezerve. Drugoplasiranu momčad s ovog turnira u Zagrebu očekuje neka od prvoplasiranih s ostala tri tunira (Budimpešta, Hannover, Kragujevac), a Jadran bi u konkurenciji Pro Recca i ostalih eminentnih imena uglavnom bio bez šansi.

Odluka o drugoplasiranoj momčadi prolongirana je tako za posljednju utakmicu turnira. Jutarnji je ogled Jadran otvorio golovima Draškovića i Šarića u prvoj četvrtini, do poluvremena je već bilo 6:2. Kovačević je smanjio za goste, golove su potom razmjenili Sekulić i Khasz, ne bi li s dva pogotka Ukropine i jednim Baničevića Hercegnovljani stekli kapitalnu prednost. Takvu su i ispustili, budući da Monneret zabija iz peterca te Simon izvana nakon trećeg isključenja Latinovića za 6:4. Do konca treće četvrtine Pješivac pogađa za povratak na vodstvo od tri pogotka za Jadran.

U četvrtoj četvrtini oba su trenera, i Jadranov Gojković i Marseilleov Chandieu dobili crvene kartone nakon opomena, a svoja su tri isključenja zaradili Khasz i Mann, dok je s pravom zamjene u posljednjem napadu isključen Camarasa. Prednost na strani Jadrana tako je mogla biti i jače izražena, Francuzi su se na zagrebačkom turniru pak predstavili u više nego dobrom svijetlu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.