Kup Hrvatske: Vaterpolisti Juga u "leru“ protiv Jadrana izborili finale

Petak, 23. studenog 2012. 17:43 Napisao/la  Ivan Milatić

Prva polufinalna utakmica Kupa Hrvatske za vaterpoliste: Jug CO – Jadran Split 17:4 (3:0, 5:1, 4:1, 5:2)

JUG CO - JADRAN 17:4

Prva polufinalna utakmica Kupa Hrvatske za vaterpoliste: Jug CO – Jadran Split 17:4 (3:0, 5:1, 4:1, 5:2). Bazen SRC Mladost. Gledatelja: 300. Suci: Franulović (Rijeka), Vlašić (Zagreb). Delegat: Černi (Zagreb).

JUG CO: Bijač 11 obrana, Vranješ 2, Bošković 2, Janović 1, Joković, Azevedo 6, Marković 1, Bušlje 1, Karač 1, Dobud 1, Ivović 3 (1), Macan, Nižić 1 obrana, Pavlović 1.

JADRAN SPLIT: Kačić 6 obrana (1), Jaić, Gluhaić, Saratlija, Lisica, Bezić Santini, Milardović, Visković 2, Rabadan, Kaleb, Peričić 2, Vlaić, Tonković.

Igrač više: Jug 2 (5), Jadran 3 (6). petreci: Jug 1 (2), Jadran -

Isključenje s pravom zamjene: Tonković (6').

Vaterpolisti dubrovačkog Juga lako su se plasirali u finale Kupa.  Već prvi napad ponudio je Jugu priliku za vodstvo, no sa pet metara ležerno je pucao Miho Bošković i njegov je udarac završio na stativi. Dugo se čekalo na prvi pogodak a onda je „procurilo“ i Jug je poput lavine zatrpao Splićane. Najprije je Miho Bošković nakon šest minuta i tri sekunde „probio led“, a 47 sekundi kasnije Ivović je „projektilom“ udvostručio prednost gospara. Do kraja prve četvrtine u strijelce se upisao Tihoil Vranješ. Druga dionica bila je još efikasnija.

Nakon 25 sekundi Bošković je povisio na 4:0, a prvi pogodak Jadran je postigao kada je bio isključen Jugov vratar Marko Bijač. Strijelac za Splićane bio je Antonio Peričić u 11. minuti utakmice. Pavlović, Vranješ, Azevedo i Ivović iz peterca do „velikog odmora“ podigli su prednost Dibrovčana na 8:1.

Vrijedan spomena u trećoj je četvrtini je drugi pogodak Jadrana. Opet je realiziran igrač više, a strijelac je bion Nikola Milardović nakon minute i 59 sekundi. Bilo je to za 9:2. Strijelci za Jug u ovom dijelu bili su Janović, Dobud i Bušlje, kojima su to bili prvi pogoci na završnom turniru, Aleskandar Ivović je 16 sekundi prije isteka treće četvrtine postavio dvoznamekastu prednost 12:2. Posljednju četvrtinu što se jugovih strijelaca tiče gotovo je sam odigirao Anthony Azevedo postigavši četri pogotka, dok su jadranaši postigli dva gola, kao u dosadašnjem dijelu susreta. Točku na "i" stavio je Pavo Marković u posljednjoj sekundi.

Fotogalerija Igor Kralj/PIXSELL

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.