JADRANSKA LIGA

Jug pobijedio, Primorje ostaje lider

Nedjelja, 03. ožujka 2013. 19:57 Napisao/la  Ivan Milatić

Utakmica 17. kola: Jug CO - Primorje EB 5:4 (1:2, 0:0, 1:2, 3:0). Prvi poraz sezone Riječanima nije teško pao

TRIGLAV JADRANSKA LIGA

JUG CO - PRIMORJE EB 5:4

Utakmica 17. kola: Jug CO - Primorje EB 5:4 (1:2, 0:0, 1:2, 3:0). Gradski bazen u Gružu Gledatelja: 2.000. Suci: Nenad Periš (Split), Boris Margeta (Kranj). Opunomoćenik: Željko Kaurloto (Split). Supervizor: Milivoj Bebić (Split)

JUG CO: Bijač (9 obrana), Vranješ, Bošković, Janović, Joković 1, Azevedo 3, Marković, Bušlje, Karač, Dobud 1, Ivović, Macan, Popadić - Batina, Pavlović.

PRIMORJE EB: Vićan (9 obrana), Obradović, Paškvalin, Krapić 1, De. Varga 2, Sukno, Muslim 1, Da Varga,  Barać, Šetka, Garcia, Krožanec, Buljubašić.

Igrač više Jug CO2/8  Primorje EB 2/5. Tri osobne pogreške Sandro Sukno (Primorje EB 32')

Povijest se nije promijenila. Jug je zahvaljujući sjajnoj posljednjoj četvrtini i fenomenalnom Azevedu pobijedio Primorje 5:4. Prvi poraz sezone Riječanima nije posebno teško pao jer su zadržali poziciju broj jedan uoči završnice Jadranske lige i što je još važnije uoči doigravanja hrvatskog prvenstva.
 
Zvižduci za Primorjaše
Kada su izašli na bazen vaterpolisti Primorja EB dočekani su salvama zvižduka i očekivanih riječi koje uz to idu. Tijekom cijelog predstavljanja trajali su zvižduci a posebno jaki bili su za Sandra Sukna. Naravno ovacije kojima su dočekani Jugaši teško je riječima opisati. Jug je ipak sportski ponos grada podno Srđa.
Vaterpolska partija šaha krenula je u skladu s predviđanjima. Momčadi koje se poznaju do savršenstva teško se mogu iznenaditi. Pa ipak do vodstva je došlo Primorje. Isključenje Nikše Dobuda zaradio je Denes Varga, a potom je nakon dvije minute i 19 sekundi matirao Bijača za 0:1. Jug potom nije iskoristio brojčanu prednost nakon isključenja Obradovića, a Primorje nakon što je izbačen Bošković. Nakon pet minuta i 21 sekundu Jug je stigao do izjednačenja, također s igračem više. U kućici je bio Sandro Sukno, a pogodio je Anthony Azevedo za 1:1. Na 52 sekunde od kraja prve dionice Krapić je iskoristio jedan neoprezan prekršaj domaćina kada je kretao u napad. Našao se sam pred vratima Juga i iz idealne pozicije pogidio za 1:2. Vićan je potom fantastično obranio igrača više i Primorje na prvu pauzu odlazi sa vodstvom.

 

Fatović zbog derbija odgodio putovanje u Australiju
Jedan je Gospar bio uz Primorjaše tijekom njihova boravka u gradu. Elvis Fatović, donedavni pomoćnik  Ratka Rudića, otišao je u zračnu luku Ćilipi po donedavnog izbornika koji je u 13 sati sletio da bi pogledao vaterpolski spektakl. Fatović je zamolio svoje nove poslodavce, čelnke Vaterpolo saveza Australije da zbog derbija ostane u domovini do ponedjeljka. Prema Sydneyu trebao je krenuti u petak. Rudić je u Dubrovnik došao u svojstvu savjetnika ministra prosvjete obrazovanja i sporta Željka Jovanovića. Pored Ratka Rudića sjedio je aktualni hrvatski izbornik Ivica Tucak a uz njih su bili i Predrag Sloboda i Zoran Roje. Na tribinama se skupila krema hrvatskog vaterpola.

Druga četvrtina završila je bez pogodaka što dovoljno govori o kvaliteti obrane koja se igrala. Ono što je moglo brinuti Ivana Asića jest činjenica da je na dvije minute i 22 sekunde od poluvremena Sandro Sukno zaradio drugo isključenje.

Minutu i 27 sekundi prošlo je u trećoj četvrtini prošlo je kada je Petar Muslim iskoristio isključenje Aleksandra Ivovića i Primorju donio 1:3. Jedini Jugov strijelac Azevedo nakon 13 minuta postigao je pogodak za domaće nakon isključenja Paškvalina i smanjio na 2:3. Taj rezultat stajao je do posljednje sekunde treće četvrtine, a onda je Denes Varga lobom iz kontre "slomio kičmu" Marka Bijača za velikih 2:4 uoči posljednjih osam minuta prije čijega početka je Ivan Asić zaradio žuti karton.

Izrazito lošu utakmicu igrao je Sandro Sukno koji je zaboravio na Mara Jokovića i u 48 sekundi posljednje četvrtine Jug je smanjio na 3:4. Bio je to prvi pogodak na postavljenu obranu. Jug je u utakmicu vratio kapetan Nikša Dobud nakon mata u tri poteza. Do kraja je tada ostalo pet minuta i četiri sekunde, a tribine su proključale. Kada je Azevedo svojim trećim pogotkom donio prvo vodstvo na utakmici do kraja je ostalo 39 sekundi.  Osamnaest sekundi prije kraja obostrano isključenje zaradili su Sukno i Janović što je zapravo bilo dobro za Primorje koje je dobilo novi napad i zadržalo loptu do kraja budući da im je poraz sa jednim pogotkom razlike bio dovoljan da zadrže prvo mjesto.

Fotogalerija Grgo Jelavić/PIXSELL

Vaterpolisti Primorja uoči utakmice/Foto Tonči Vlašić

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.