Kako središnjica određuje pravila televizijske igre

Subota, 28. travnja 2012. 22:13 Napisao  Marko Babić

HRT polaže prava na finalne utakmice PH u vaterpolu koje izravno ne prenosi

Hrvatska radio televizija ponovo se proslavila prijenosom finalne utakmice prvenstva Hrvatske u vaterpolu između Juga CO i Primorja EB. Nakon što je propustila prenositi prvu utakmicu u Rijeci vrtivši u to vrijeme Teleteubiese, u drugoj utakmici Mićo Dušanović se uključio  tri minute prije kraja treće četvrtine budući da je prednost imao ogled Cedevite i Partizana u polufinalu ABA lige. Uz dužno poštovanje prema Cedeviti i velikom uspjehu hrvatske košarke, HRT si je zabio novi autogol među svim gledateljima koji se ne osjećaju Zagrepčanima. Da je HRT prenosio prvu utakmicu iz Rijeke, subotnje kašnjenje bi se možda i moglo tolerirati. Ovako je priča dobila nastavak.

Jedino što je apsurdnije od kriterija HRT-a jest činjenica da državna TV kuća ima prava na utakmice finala koje u jednom slučaju ne može prenositi, a u drugom ne može prilagoditi termin svom programu, odnosno dogovoriti odgovarajuću satnicu. Dakle, na HRT-u ili ne znaju izračunati koliko traje košarkaška utakmica ili misle da se vaterpolo igra dvije četvrtine po osam minuta. Kako je kasnio prijenos, tako je rastao broj korisnika koji su utakmicu pratili putem live streama na službenoj stranici Primorja EB.

Da su u finalu vaterpolo prvenstva kojim slučajem igrali Mladost i Jug CO, odnosno za HRT najbolje Mladost i Medveščak, onda bi priča vjerojatno bila drugačija, uz tvrdnju da trofejni sport kao vaterpolo, ako ništa, ima pravo na kombinirani prijenos uz košarku.

HRT je i prije nekoliko godina pokazao apsolutnu bahatost. Svojevremeno su se prenosili uvjerljivi porazi odbojkašica Mladosti u Ligi prvaka, a riječke odbojkašice nisu dobile prijenos uživo ni kada su ušle u osminu finala Lige prvaka u sjajnoj atmosferi pune Dvorane mladosti! A i tada je svima ostalo u sjećanju da je Mićo Dušanović u snimci susreta u nekoliko navrata govorio Mladost umjesto Rijeka.

I nikome to zapravo ne bi smetalo da ne postoji uhodana praksa. Čim se prođu naplatne kućice na Lučkom vrijede druga pravila televizijske igre!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.