Danijel Benić, Riječanin u Makedoniji: Volio bih zaigrati na Kantridi pod kapicom Hrvatske

Srijeda, 07. ožujka 2012. 10:05 Napisao  Marko Babić

- Lijepo je igrati na Kantridi, volio bih da imam češće prilike igrati ovdje. Naravno da bih volio biti na drugoj strani, pod kapicom Hrvatske, to se ne mora ni govoriti, rekao je Danijel Benić

Nekoliko Riječana bilo je u bazenu u ogledu Hrvatske i Makedonije u Svjetskoj ligi, Danijel Benić bio je na poziciji centra - pod kapicom Makedonije. Riječki centar već neko vrijeme igra za Makedoniju, u prvoj utakmici Svjetske lige u Skoplju bio je prava noćna mora za Hrvatsku koja je tada slavila sa 8:9. Ovoga puta nije bilo rezultatske neizvjesnosti.

- U šarenom sastavu Hrvatska je bila uvjerljva i zasuženo pobijedila. Lijepo je igrati na Kantridi, volio bih da imam češće prilike igrati ovdje. Naravno da bih volio biti na drugoj strani, pod kapicom Hrvatske, to se ne mora ni govoriti, rekao je Danijel Benić.

Makedoniju očekuje nastup na kvalifikacijama za Olimpijske igre početkom travnja u Edmontonu. Na turniru će nastupiti osam ekipa u dvije skupine, četiri ekipe osigurat će OI, a Makedonci su u skupini s Crnom Gorom, Njemačkom, Rumunjskom, Grčkom i Nizozemskom.

- Mi još slažemo momčad za kvalifikacije za Olimpijske igre koje nas očekuju. Nastojat ćemo nešto napraviti, tu je puno jakih reprezentacija i ako ne iznenadimo neke od njih nećemo uspjeti doći do Olimpijskih igara. Nije nam dovoljan jedan dobar dan da bismo izborili London već moramo u kontinuitetu odigrati nekoliko dobrih utakmica, dodao je riječki centar.

- Makedonski savez puno radi na kvaliteti i snazi reprezentacije i mi se trudimo to dignuti na jednu novu razinu. Sve to zahtijeva puno žrtve, jer stanje u sportu nije sjajno. To je neki put koji se mora proći da bi danas, sutra imali jaku reprezentaciju, ustvrdio je Danijel Benić koji nije imao previše vremena za druženje u Rijeci.

- Nismo dugo bili ovdje, skupili smo se dan prije utakmice, ali vidio sam sve koje sam trebao vidjeti, uvijek pazim da ne zaboravim nekoga, zaključio je kroz smijeh Danijel Benić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.