Srijeda, 26. srpnja 2017.JADRAN PREDSTAVIO POJAČANJE

Ratko Rudić preuzeo struku kluba sa Zvončaca

Autor I. J. Srijeda, 17 svibnja 2017 09:19

Bila je ovo emocionalna odluka, prva se ljubav uvijek pamti, kazao je Rudić

Ratko Rudić i Albert Pavlović
Ratko Rudić i Albert Pavlović Foto: www.slobodnadalmacija

Ratko Rudić novi je član Izvršnog odbora VK-a Jadran uadužen za struku. Kao što se najavljivalo prije nekoliko tjedana, Rudić je preuzeo brigu o struci kluba sa Zvončaca u kojemu je igrao od 1964. do 1971. godine.

- Bila je ovo emocionalna odluka. Prva se ljubav uvijek pamti. Ne želim raditi bilo što i bilo gdje, već samo one projekte koji me posebno privuku. Jadran je brend hrvatskog sporta, ne samo splitskog. Taj osobni kontakt uz Jadran bio je i najvažniji. Ja sam produkt splitske sportske škole, ovdje sam proveo veliki dio svoje mladosti i osjećam obvezu pomoći. Vjerujem da projekt ima potencijala. Kad sam u nekom projektu, onda želim ići do kraja. Ambicije su nam velike, nemamo granica. Privukla me organizacija Izvršnog odbora u kojem su bivši igrači Jadrana. Prvi je uvjet da se stvori jaka i efikasna organizacija, a Jadran je na dobrom putu. Podsjeća me ovo na 2004. godinu kada sam bio pozvan od strane Upravnog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza gdje su isto bili bivši igrači Bukić, Bebić, Cukrov, Drnasin..., kazao je Rudić na predstavljanju.

Nova uprava na čelu s predsjednikom Albertom Pavlovićem ne krije ambicije za povratak u vrh hrvatskog vaterpola.

- Prva je godina iza nas, protekla je u konsolidaciji financija i struke. Ratkov dolazak jedan je od važnijih koraka, a u naredne tri godine podizat ćemo letvicu. Ključ je reorganizacija rada s mlađim kategorijama, a za rezultat će nam trebati jača financijska sredstva, za što smo spremni. Smodlaka će ostati u klubu i voditi rad s mlađim kategorijama s Ratkom, rekao je Pavlović.

Rudić je najtrofejniji hrvatski trener, bio je izbornik Italije, SAD-a, Jugoslavije, Hrvatske i Brazila, višestruki je osvajač olimpijskih, svjetskih i europskih medalja.

S Rudućem na čelu, Jadran bi 2020. godine stoti rođenan trebao proslavit kao državni prvak.

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

SportCom.hr