OSUDA

HVS osudio mučki napad na vaterpoliste

Subota, 09. veljače 2019. 20:10 Napisao/la  SC

Huligani šipkama tukli igrače

Aleksando Kralj  spasio se skokom u more
Aleksando Kralj spasio se skokom u more

 

Hrvatski vaterpolski savez reagirao je povodom divljačkog napada na igrače Crvene zvezde u Splitu:

- Ispred Hrvatskog vaterpolskog saveza te u svoje osobno ime najoštrije osuđujem izgred koji se dogodio na splitskoj rivi, a u kojem su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde. Svaki čin nasilja u potpusnosti osuđujem te je apsolutno neprihvatljiv prema bilo kome, bilo kada i bilo gdje na ovome svijetu. U Regionalnoj vaterpolskoj ligi, u 11 sezona koliko se odvija ovo natjecanje, nikada nismo zabilježili niti jedan incident, napad na sportaše ili stručni stožer. Današnji napad se dogodio van mogućnosti utjecaja ili bilo kakve ovlasti tijela ovog natjecanja, budući da je do napada došlo na javnom prostoru gradskog trga, daleko od sportskog borilišta te u slobodno vrijeme sportaša. Ono čemu se iskreno i duboko nadam jest da ovaj izgred neće utjecati na dosad iznimno korektne odnose svih sudionika Regionalne lige, klubova i Saveza, kao i na sam projekt zajedničkog natjecanja koji se dosad pokazao vrlo uspješnim za sve njegove dionike. S druge strane, ovo što se dogodilo ne smijemo podcijeniti te nas obvezuje da pokušamo učiniti sve što je moguće pa i više od toga kako bi uložili dodatan trud te osigurali da se ovakvo što više nikada i nigdje ne ponovi, izjavio je izvršni direktor HVS-a Perica Bukić.

Petorica napadača u jednom kafiću u Splitu fizički napali vaterpoliste Crvene zvezde, koji su u subotu trebali igrati protiv Mornara.

Trojica su pobjegla, vratar Aleksando Kralj spasio se skokom u more.

- Da nisam skočio, ubili bi me. Imali su noževe, šipke i drvene motke. Hvala Splićanima koji su pomogli, kazao je Kralj.

Utakmica je otkazana.

- Nemam službene podatke, ali trudio sam se da dobijem najpouzdanije informacije i prema onome što znamo, napad se dogodio u centru grada, naši igrači su imali jakne, a ispod su nosili trenirke s obilježjima kluba. Konobar u kafiću je nekako vidio i prepoznao obilježja i započeo svađu. Naši su htjeli promijeniti kafić, a pojavila se određena grupa huligana sa šipkama i prijetili su klanjem, a jednog su igrača udarili s leđa nekoliko puta. Maksimović je dobio metalnu štangu u nogu i pobjegao je s lica mjesta trčeći jedan kilometar. Alesandro Kralj je dobio štangu, ima ozljede vrata i cijeli je 'sciman". Ogorčeni smo, ali i ponosni na igrače koji nisu popustili pod pritiscima ni incidentima. Igrači Juga, Mladosti i drugih klubova uvijek se mogu osjećati ugodno kad dolaze u Srbiju. Bilo bi strašno ako bi u budućnosti bilo drugačije. Ne želim više vidjeti poniženje kakvo se danas dogodilo golmanu Kralju. Svi smo šokirani. Ovo je katastrofa. Vaterpolisti iz Hrvatske uvijek slobodno šetaju u našoj zemlji u obilježjima njihovih klubova. Ovo je jednostavno nepojmljivo, kazao je direktor Crvene zvezde Igor Milojević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.