Zbog Sjögrenova sindroma Venus Williams otkazala Australian Open

Utorak, 10. siječnja 2012. 21:51 Napisao/la  I. Milatić

Vrlo sam blizu povratku natjecanjima na WTA Tour i imam svaku namjeru vratiti se u veljači, kaže Venus Williams

Amerikanka Venus Williams (31) otkazala je nastup na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu pa će njezina zbirka najvrjednijih trofeja ostati na sedam pojedinačnih Grand Slam naslova.

- Žalim što moram objaviti da se povlačim s Australian Opena 2012. godine - objavila je Venus putem vlastite web-stranice.

Razlog je Sjögrenov sindrom, autoimuna bolest koja zahvaća žlijezde i unutarnje organe onemogućujući im punu funkcionalnost, a zbog koje je odigrala tek četiri turnira prošle godine.

- Nakon nekoliko mjeseci treninga i tretmana radim konstantan napredak prema povratku u natjecateljsku formu. Vrlo sam blizu povratku natjecanjima na WTA Tour i imam svaku namjeru vratiti se u veljači.
Australian Open započinje 16. siječnja, a Venus, trenutno 100. igračica WTA ljestvice, ondje je igrala finale 2003. godine. Još uvijek nije sigurno hoće li na prvog Grand Slam turniru godine nastupiti i njena mlađa sestra Serena koja ima problema s ozljedom lijevog gležnja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.