WTA: Donna Vekić u Kuala Lumpuru osvojila prvi turnir u karijeri

Nedjelja, 20. travnja 2014. 20:22 Napisao/la  SC

Stanislas Warwinka pobijedio je Rogera Federera u finalu ATP turnira iz Masters 1000 serije u Monte Carlu

Donna Vekić osvojila je Kuala Lumpur! Vekićka je osvojila prvi WTA turnir u karijeri pobjedom nad prvom nositeljicom Dominikom Cibulkovom s 5:7, 7:5, 7:6. Slovakinja je 10. na WTA ljestvici, Vekićka je prije turnira bila 95.

Bilo je to treće finale 17-godišnje tenisačice, 2012. godine u finalu Taškenta poražena od Irine-Camelie Begu, a prošle godine u Birminghamu izgubila je od Daniele Hantuchove. Mlada Osječanka trijumfom u glavnom gradu Malezije ulazi u povijest hrvatskoga tenisa kao jedna od najdarovitijih igračica na svijetu.


Stanislas Warwinka pobijedio je Rogera Federera u finalu ATP turnira iz Masters 1000 serije u Monte Carlu  s 4:6, 7:6(5), 6:2. Wawrinka je do jedine pobjede na Federerom prije ove došao na zemlji Monte Carla 2009. godine.


Wawrinku je ovo sedmi naslov u karijeri i treći ove godine nakon Chennaija i Australian Opena, ali mu je prvi na turniru serije Masters 1000. Federer je ostao na 78 naslova, a ovo mu je bio 39. poraz u finalima. Monte Carlo ostaje jedan od samo tri Masters 1000 turnira koje nikad nije osvojio.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.