WTA Auckland: Radwanska bez izgubljenog seta osvojila realiziravši šestu meč loptu protiv Wickmayer

Subota, 05. siječnja 2013. 10:05 Napisao/la  SC

Finale, Agnieszka Eadwanska (Poljska, 1) - Yanina Wickmayer (Belgija, 3) 6:4, 6:4.

Prvi finale nove teniske sezone pripao je tenisačicama u Aucklandu. Prva nositeljica i četvrta igračica svijeta Poljakinja Agnieszka Radwanska do pobjede je došla bez izgubljenog seta. Pobijedila je 23-godišnju vršnjakinju iz Belgije i 23 igračicu sa WTA liste Belgijanku Yaninu Wickmayer sa 6:4, 6:4 realiziravši šestu meč loptu. Belgijanka koja je ovaj turnir osvojila 2010 godine a igrala finale godinu dana kasnije borila se sjajno no na kraju je u trećem međusobnom susretu upisalai drugi poraz, i sedmi poraz u sedmom meču protiv jedne od TOP 5 igračica

Belgijanka je dvoboj vršnjakinja otvorila bez izgubljenog poena a istom je mjerom odgovorila Poljakinja. Već na drugom servis gemu protivnice Radwanska je došla do tri break lopte iskoristivši već prvu za ranu prednost od 2:1. Nakon što je povela 40:0 uz šest uzastopnih poena Radwanska je sama sebi zakomplicirala život dozvolivši Wickmayerovoj da stigne do izjednačenja, ali sa dva kvalitetna servisa potvrdila je break prednosti i povela sa 3:1.

Puno je lakše prva nositeljica došlado nove dvije break lopte u narednoj igri. Uz puno sreće Wickmayer ih je uspjela spasiti i nakon četiri izjednačenja i maratonskog gema uspjela smanjiti na 3:2 nakon čega je na terenu poslušala savjete trenera. No treća nositeljica nije trenerove savjete primijenila u praksi jer je Radwanska bez problema došla do 4:2. Ipak bolje je zaigrala Wickmayer i u osmom gemu stigla do dvijeprilike za udizmanje servisa protivnici. Nakon fantastične izmjene sa osnovne linije koristi drugu prigodu i poravnava na 4:4. Sve dobro što je napravila u prethodnim gemovima Belgijanka je kompromitirala dozvolivši Radwanskoj da stigne do tri break lopte. Iskoristivši treću došla je u prigodu servirati za prvi set. Iskoristivši drugu set loptu nakon 46 minuta zaključila je prvi set sa 6:4.

Nakon što je lako zadržala svoj servis Wickmayer je iskoristila prvu break prigodu u drugom setu i povela sa 2:0. Fantastično se braneći Radwanska je u trećoj igri dobila priliku za ribreak a drugom dvostrukom pogreškom to joj je i omogućila Wickmayer. Ubrzo je treća igračica svijeta izjednačila na 2:2 Nakon dva gema sa servisom došao je onaj sedmi u kojemu je Radwanska prvim backhand winnerom stigla do dvije break lopte. Iskoristila je prvu i stigla na dva koraka od naslova. Potvrdivši break asom Radwanska je prisilila Wickmayer da servira za ostanak u meču. Taj je servis Belgijanka započela četvrtom dvostrukom pogreškom, a potom je 43 neprisiljenom pogreškom dovela Poljakinju na dva poena od titule.

Pola minute kasnije stigla je prva nositeljica do tri meč lopte a onda je na sve ili ništa krenula Wickmayer i stigla do izjednačenja, da bi novom neprisiljenom pogreškom poklonila i četvrtu meč loptu koju je spasila sjajnim forehandom a onda su uslijedila i dva winnera za smanjenje na 5:4 i pritisak servisa za meč prešao je na Radwansku. Poljakinja je do pete meč lopte došla na svome početnome udarcu ali niti nju nije realizirala, štoviše dvostrukom je pogreškom darovala Belgijanki loptu za ribreak. Ipak spašava se sjajnim servisom, ali Wickmayer najboljim tenisom u meču dolazi do druge i treće lopte za ribreak. Kada ih nije iskoristilalogična je bila šesta meč lopta za Radwansku koju je pretvorila u meč i nakon sat i 37 minuta osvojila Auckland bez izgubljenog seta.

WTA Auckland finale, Agnieszka Eadwanska (Poljska, 1) - Yanina Wickmayer (Belgija, 3) 6:4, 6:4.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.