Mirjana Lučić uspješna u 1. kolu kvalifikacija Miamija

Utorak, 20. ožujka 2012. 07:10 Napisao/la  I. M.

Mirjana Lučić prošla je prvo kvalifikacija u Miamiju, svladavši Laru Arruabarreno-Vecino sa 2:0

Jedina Hrvatica u kvalifikacijama turnira u Miamiju Mirjana Lučić poput svoga muškoga kolege Antonija Veića prošla je prvo kolo kvalifikacija. I iskusna je 30-godišnja Makaranka (WTA 118) baš poput Veića eliminirala 21 nositeljicu kvalifikacija Španjolku Laru Arruabarrenu-Vecino sa 6:4, 7:6 (6). Meč protiv 19-godišnje Španjolke koja je svoj prvi naslov osvojila prošloga mjeseca u Bogoti trajao je 87 minuta.

Mikica je ovaj susret odigrala dovoljno koncentrirano i konzistentno. Dovoljno je reći da je Lučić, koja se inače jako muči sa zadržavanjem vlastitog servisa, u ovom meču izgubila samo 13 poena na početnom udarcu. Španjolka je imala jednu break loptu, koju je Lučić anulirala.

Arruabarreni-Vecino ovo je bio prvi nastup u Miamiju, a Lučić sedmi. Najbolji rezultat ostvarila je 1999. kada je igrala treće kolo.
Lučić, koja je dvije uzastopne pobjede posljednji put upisala na ITF turniru u Saguenayu u listopadu prošle godine, za ulazak u glavni turnir Miamija borit će se protiv prve nositeljice kvalifikacija, Ukrajinke Katerine Bondarenko, 75. tenisačice svijeta. Bit će to njihov prvi međusobni dvoboj.

WTA Miami, 1. kolo kvalifikacija
Lučić (Hrvatska) - Arruabarrena-Vecino (Španjolska, 21) 6:4, 7:6 (6)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.