Deseta igračica svijeta Njemica Angelique Kerber zaustavila Petru Martić u osmini finala Roland Garrosa

Nedjelja, 03. lipnja 2012. 12:24 Napisao  Milan Kosanović

Angelique Kerber (Njemačka) - Petra Martić (Hrvatska) 6:3, 7:5

 

 

 

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić zaustavljena je u osmini finala Roland Garrosa. Bolja od hrvatske predstavnice bila je deseta igračica svijeta Njemica Angelique Kerber koja je sa 6:3, 7:5 izborila plasman u četvrtfinale ovog turnira što je ujedno i njezin najveći uspjeh u karijeri na Roland Garrosu. Petra Martić meč je izgubila u prvom setu kada je olako dopustila Njemici da slavi rezultatom 6:3 u gemovima. Početak drugog seta također je išao na ruku 24 - godišnje Kerber koja je povela 4:2, a kada su mnogi pomislili da je pitanje pobjednika već rješeno Martić se vratila u susret, no više od toga mlada Splićanka jednostavno nije mogla. 

Serijom 0:3 u gemovima hrvatska tenisačica povela je u drugom setu 4:5, no Kerber je tada pokazala da nije slučajno deseta tenisačica svijeta, servirala je za 5:5, a odmah potom napravila break te povela 6:5. Petra Martić junački se borila za posljednji gem, no on je na koncu ipak pripao Njemici koja će nakon polufinala US Opena prošle godine pokušat isti rezultat ponoviti i u Francuskoj.

Petra Martić tako se oprostila od nastupa na Roland Garrosu nakon kojeg ostaju sjajni dojmovi na igru ove mlade Splićanke.

Roland Garros, osmina finala:

Angelique Kerber (Njemačka) - Petra Martić (Hrvatska) 6:3, 7:5

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.