Roko Karanušić dalje, Dino Marcan zaustavljen u parovima

Srijeda, 11. siječnja 2012. 17:37 Napisao/la  I. M.

Bivši hrvatski Davis Cup reprezentativac Roko Karanušić  danas se bori za čim bolji rezultat na 10.000 američkih dolara vrijednom ITF Futuresu u njemačkom Schwieberdingenu


Bivši hrvatski Davis Cup reprezentativac Roko Karanušić otprilike u ovo doba prije tri godine igrao je protiv Rafaela Nadala za treće kolo Australian Opena, a danas se bori za čim bolji rezultat na 10.000 američkih dolara vrijednom ITF Futuresu u njemačkom Schwieberdingenu.

Roko je danas 406. reket svijeta i postavljen je za četvrtog nositelja, a prvi mu je protivnik bio domaći igrač s pozivnicom Moritz Dettinger. Mladom 20-godišnjaku ovo je bio prvi nastup u glavnom ždrijebu u karijeri, no to ga nije spriječilo da osvoji prvi set sa 6:4. Srećom Karanušić se osvjestio na vrijeme, i na kraju uvjerljivo izborio osminu finala. U drugom setu bio mu je dovoljan jedan break za 6:4 a u trećem je u potpunosti dominirao i osvojio ga sa 6:1. U narednom kolu očekuje ga bolji iz susreta između Matthiasa Kolbea i kvalifikanta Constantina Christa.

U Schwieberdingenu je i 20-godišnji Riječanin Dino Marcan.koji susret prvog kola u pojedinačnoj konkurenciji protiv Ralfa Steinbacha tek mora odigrati, poražen je u četvrtfinalu parova. Iako je u kombinaciji sa Rumunjem Mergeom bio prvi nositelj nadjačala ih je njemačka kombinacija Bastian Knittel i Guid Tröster završio je pobjedom Nijemaca od 6:3, 6:7 (5), 10:8.

ATP Futures Schwieberdingen, 1. kolo: Karanušić (Hrvatska, 4) - Dettinger (Njemačka, wc) 4:6, 6:4, 6:1; Četvrtfinale parova:Marcan/Mergea (Hrvatska/Rumunjska, 1) - Knittel/Tröster (Njemačka) 3:6, 7:6(5), 8:10

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.