NOĆ HRVATSKOG TENISA

Piliću nagrada za životno djelo

Subota, 14. rujna 2019. 11:50 Napisao/la  SC

Prihod doniran za razvoj mladih tenisača

Nikola Pilić i Nikolina Babić
Nikola Pilić i Nikolina Babić

 

Jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportova zahvaljujući prvoj Noći hrvatskog tenisa doživio je večer za pamćenje u zagrebačkom hotelu Westin.

Uz hrvatske teniske zvijezde na gala večeri smo se prisjetili najsvjetlijih trenutaka hrvatskog tenisa.

Već pri samom dolasku bilo je zanimljivo vidjeti poznata nam lica, kao da je vrijeme stalo i kao da je upravo sada taj trenutak kad smo zajedno slavili.

Nakon uvodnih govora, večer je započela filmom o teniskim uspjesima koji je izazvao vrlo emotivne reakcije kako tenisača, tako i svih prisutnih u Kristalnoj dvorani koji su pomno pratili i prisjećali se nekih od najvećih uspjeha u svijetu sporta uopće.

Hrvatski teniski savez nagradio je naše tenisače.

Nagradu za životno djelo „Palada i Punčec“ Nikoli Piliću uručila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

Nikola je osvojio Davis Cup kao izbornik hrvatske teniske reprezentacije u Bratislavi 2005. godine, a Grand Slam – US Open osvojio je u parovima 1970.

Ova nagrada nosi ime dva svjetska asa, zasigurno jednih od najboljih sportaša 20. stoljeća Josipa Palade i Franje Punčeca.

Nadalje, Marin Čilić je nagrađen kao Grand Slam pobjednik - US Open 2014., te kao Davis Cup pobjednik u Lille 2018. godine.

Ivan Dodig kao Grand Slam pobjednik - Roland Garros 2015. godine parovi, Roland Garros 2018. i 2019. mješoviti parovi, Wimbledon 2019. mješoviti parovi te kao Davis Cup pobjednik - Lille 2018.

Mate Pavić kao Grand Slam pobjednik - US Open 2016. mješoviti parovi, Australian open 2018. parovi i mješoviti parovi te kao Davis Cup pobjednik - Lille 2018.

Borna Ćorić kao Davis cup pobjednik – Lille 2018.

Nikola Mektić kao Davis Cup pobjednik - Lille 2018.

Viktor Galović kao Davis Cup pobjednik - Lille 2018.

Franko Škugor kao Davis Cup pobjednik - Lille 2018.

Željko Krajan kao Davis Cup pobjednik - izbornik reprezentacije Lille 2018.

Mirjana Lučić Baroni nagrađena je kao Grand Slam pobjednica - Australian open 1998. parovi.

Iva Majoli kao Grand Slam pobjednica - Roland Garros 1997., Goran Prpić za brončanu medalju u parovima na OI Bracelona 1992.

Goran Ivanišević nagrađen je kao Grand Slam pobjednik - Wimbledon 2001., kao Davis Cup pobjednik - Bratislava 2005., te za brončanu medalju pojedinačno i brončanu medalju u parovima na OI Barcelona 1992.

Ivan Ljubičić kao Davis cup pobjednik - Bratislava 2005., te za brončanu medalju u parovima na OI Atena 2004.

Mario Ančić kao Davis cup pobjednik - Bratislava 2005., te za brončanu medalju u parovima na OI Atena 2004.

Ivo Karlović kao Davis Cup pobjednik - Bratislava 2005.

Hrvatski teniski savez odao je počast i preminulom prvom osvajaču teniskih odličja u povijesti Hrvatske Dragutinu Mitiću kao Grand Slam pobjedniku - Roland Garros 1938. u mješovitim parovima.

Noć hrvatskog tenisa imala je posebnu humanu notu, sav prihod od prodanih ulaznica biti će doniran u svrhu razvoja mladih talentiranih tenisačica i tenisača koji nemaju dovoljno sredstava za samostalan sportski razvoj.

Kroz glazbeni dio večeri vodila je zadarska acapella grupa Aka Crescendo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.