Čilić i Nalbandian otvaraju četvrtfinalni Davis Cup dvoboj Hrvatske i Argentine

Četvrtak, 05. travnja 2012. 19:53 Napisao/la  SC

- Bila nam je mala želja da Marin igra prvi i potvrdi ulogu malog favorita, pa da možda krenemo pobjedom i tako stvorimo pritisak na Del Potra, rekao je izbornik Željko Krajan

Marin Čilić i David Nalbandian prvi će na igralište u susretu Argentine i Hrvatske u četvrtfinalu Davis Cupa u Buenos Airesu. Tako je odlučio ždrijeb, odnosno ruka Juana Margetsa, potpredsjednika ITF-a, koji je izvukao tenisku loptu s Nalbandianovim imenom  i tako odlučio raspored igranja. Prvi meč na stadionu Parque Roca započet će u petak u 15.30 po srednjoeuropskom vremenu, a nakon njegova završetka na igralište će Ivo Karlović i Juan Martin del Potro.

- Bila nam je mala želja da Marin igra prvi i potvrdi ulogu malog favorita, pa da možda krenemo pobjedom i tako stvorimo pritisak na Del Potra. Nije da je ishod ždrijeba presudan, ali tako se dogodilo, želja je ispunjena i za sada sve ide po planu, rekao je izbornik Željko Krajan.

- Igrači su se priviknuli na uvjete i promjenu podloge, dolazak s betona na zemlju. Bilo je naporno, ali dečki su se priviknuli na klizanja na zemlji i to je to. Dečkima teren odgovara, dosta je tvrd za zemljanu podlogu, uvjeti su dobri i sve je spremno.

Marin Čilić u međusobnim mečevima protiv Nalbandiana gubi 0:4, ali u posljednjem, prije nepunih mjesec dana u Indian Wellsu, Argentinac je pobijedio s tijesnih 7:6, 7:6.

- Ja sam spreman. Igram dosta dobro. Zasigurno će na njima biti velik pritisak i mislim da to možemo iskoristiti, kaže Čilić.

Ivo Karlović je tri puta igrao protiv Del Potra i pobijedio jednom.

- Mislim da nam ovakav ishod ždrijeba odgovara. Ako Marin pobijedi, što objektivno može, bit će velik pritisak na Del Potru. Mislim da nije realno da smo otpisani i prije početka susreta, koliko god je Argentina favorit. Njeni igrači sigurno osjećaju pritisak“, kaže Karlović.
Argentina je igrala u finalu Davis Cupa tri puta u posljednjih šest godina i jedna je od najuspješnijih nacija u tom razdoblju. No još uvijek nema osvojen naslov, pa je to ponekad i dodatni teret na leđima igrača.


- Siguran sam da se možemo nositi s time. Čeka nas težak suparnik, s vrhunskim igračima, i morat ćemo odigrati najbolji tenis da prođemo u četvrtfinale, rekao je argentinski izbornik Martin Jaite.

Pobjednik susreta Argentina - Hrvatska igrat će u polufinalu u rujnu s boljim iz okršaja Češka - Srbija. Hrvatska bi i u tom slučaju bila gost, bez obzira na suparnika, a Argentina sigurno domaćin. (HTS)

Raspored igranja:
Petak, 15.30 Marin Čilić – David Nalbandian, slijedi Ivo Karlović – Juan Martin del Potro;
Subota, 17.30, Marin Čilić, Lovro Zovko – David Nalbandian, Eduardo Schwank;
Nedjelja, 15.30, Marin Čilić – Juan Martin del Potro, Ivo Karlović, David Nalbandian

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.