Subota, 22. srpnja 2017.TENIS

Ivan Dodig se povukao iz reprezentacije

Autor SC Petak, 23 prosinca 2016 12:42

Suigračima iz reprezentacije želim sve najbolje i bit ću njihov najveći navijač, zaključio je Ivan Dodig u oproštajnom pismu

Ivan Dodig i Željko Krajan
Ivan Dodig i Željko Krajan

Ivan Dodig u četvrtak se priopćenjem za medije preko glasnogovornika HTS-a oprostio od aktivnog igranja za reprezentaciju.

Njegovo oproštajno pismo prenosimo u cijelosti.

„ Dragi prijatelji reprezentacije,
iza nas je godina velikih pobjeda u Davis Cupu, iako, nažalost, nije završena onako kako smo svi željeli, osvajanjem naslova. Ipak, napravili smo sjajan posao i siguran sam da svi zajedno možemo biti ponosni, bez obzira na poraz protiv Argentine u finalu.
Svi koji prate tenis znaju koliko je odricanja potrebno da bi se ostvario ovakav rezultat i da je igranje u Davis Cupu često u koliziji s našim turnirskim rasporedom. Vjerujem da neću reći ništa novo kad kažem da za reprezentaciju igram iz zadovoljstva, zbog časti i ponosa, i da je tako i s drugim članovima našeg sastava. Uvijek sam se rado odazivao pozivu izbornika i uvijek mi je taj tjedan proveden sa suigračima iz reprezentacije bio posebno drag.
Preda mnom više nema mnogo sezona za pojedinačne turnirske nastupe i svakako bih, još dok je vrijeme, želio pokušati nešto napraviti po tom pitanju. Zdravstveno stanje mi, međutim, ne dopušta da to pokušam igrajući paralelno Davis Cup, pogotovo uz toliko odigranih susreta kao ove godine. Stoga sam, iako teška srca, odlučio neko vrijeme ne igrati za reprezentaciju. Podvlačim, ovo nije moj konačni oproštaj, dapače, svakako bih želio ubuduće biti dio ekipe, ali u ovom trenutku jednostavno ne mogu spojiti i jedno i drugo.
Suigračima iz reprezentacije želim sve najbolje i bit ću njihov najveći navijač.“

Nakon finala Marin Čilić je prvi najavio povlačenje iz kruga reprezentativaca, a prije Dodigovog oproštajnog pisma i Borna Ćorić je najavio da se nema namjeru odazvati aktualnom izborniku koji ga je uoči finala otpisao zbog ozljede.

Jedini preostali hrvatski tenisač koji je igrao u finalu Ivo Karlović vratio se u Davis Cup samo zbog tog meča i u veteranskim godinama nema se namjeru vraćati.

Pred izbornikom Krajanom su velike muke.

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

SportCom.hr