Finale Davis Cupa: Del Potro pobijedio Karlovića i izjednačio, Čilić donio Hrvatskoj prvi bod

Petak, 25. studenog 2016. 17:57 Napisao/la  SC

Prvi dan: Karlović -  Del Potro 4:6, 7:6, 3:6, 5:7, Čilić - Delbonis   6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2. Ne, nije bilo panike prije petog seta. Mentalno sam bio unutra i super sam odigrao do kraja, kaže Čilić


Hrvatska - Argentina 1:1 rezultat je prvoga dan finala Davis Cupa.

U drugom susretu prvoga dana  Martin Del Potro s 3:1 u setovima pobijedio je Ivu Karlovića i izjednačio je na 1:1 nakon što je Marin Čilić donio prednost u prvom meču.

- Moram reći da sam zadovoljan prvim danom, išli smo na sigurnu varijantu.  Na papiru ovaj rezultat izgleda realno. Možda se moglo očekivati od Karlovića da može dobiti Del Potra, što se nije dogodilo. Dapače, možda se veće iznenađenje moglo dogoditi u prvom meču, ali Čilić je izvukao meč i donio bod. Del Potro je klasa, nije lako igrati s Ivom. Ima Del Potro mirnoću, jak je u glavi. Ivo se možda predugo tražio, kada je uhvatio ritam, Del Potro je to uočio i počeo miksati po terenu. Nema Ivo razloga biti razočaran, nitko mu nije nametnuo da mora dobiti Del Potra. Nije igrao loše i nema si što predbaciti, kaže izbornik Željko Krajan, koji nije htio reći tko će igrati parovima.

- O tome ćemo u subotu. Imaju i oni puno opcija, sve je moguće. Imamo dvije jako dobre kombinaije, Čilić i Dodig pokazali su se kao dobra kombinacija, optimističan sam, kaže Krajan.

- Nisam od početka igrao dobro, nisam kontrolirao njegove servise. Pokušao sam koliko sam mogao, ali nije bilo dovoljno. Igrao sam dobro na servisu, ali nisam bio dobar na returnu. Navijači se me dizali, atmosfera je bila sjajna.  Nadam se da ćemo dobiti u parovima i da će Marin dobiti meč u nedjelju. Imam dan odmora, mislim da ne bi  smjelo biti problema u nedjelju što se tiče fizike, rekao je Ivo Karlović.

Marin Čilić donio je Hrvatskoj prvi bod u finalu Davis Cupa.

U prvom dvoboju finala Čilić je sa 6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2 pobijedio Federica Delbonisa, koji je u trećem setu navijestio moguće iznenađenje.

 Delbonis je dobio i četvrti set čime je meč ušao u neizvjesnu završnicu.

Međutim, Čilić je u petom setu ponovo dignuo razinu igre i mirno priveo  kraju meč koji je trajao više od tri sata.

- Prvi sam set fenomenalno servirao, nisam imao nikakvih problema. U trećem setu nisam iskoristio par break-lopti... Ključ je bio sredina trećeg seta, šteta što tada nisam uspio privesti meč kraju. Četvrti set Delbonisa je igrao bez greške, reako sam da je sjajan igrač.  Ne, nije bilo panike prije petog seta. Jednostavno, nisam bio dovoljno unutra, pokušao sam se podignuti prije petog seta u kojemu sam svaki poen igrao maksimalno. Mentalno sam bio unutra i super sam odigrao do kraja. Cjeli set sam bio  puno bolji, imao sam više break-lopti, kaže Čilić koji je najavio da će igrati u parovima.

Finale Davis Cupa: Hrvatska - Argentina 1:1

Prvi susret: Čilić - Delbonis   6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2

Drugi susret: Karlović -  Del Potro 4:6, 7:6, 3:6, 5:7

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.