Davis Cup: Mate Delić i Borna Ćorić igraju u petak, Marin Čilić u subotu igra parove protiv Nizozemske

Četvrtak, 11. rujna 2014. 17:26 Napisao/la  SC

Da imamo Marina već prvog dana naše bi šanse bile daleko veće, kaže Krajan

U Davis Cup susretu između Hrvatska i Niozemske u petak prvi na teren izlaze Igor Sijsling i Mate Delić, 154. tenisač svijeta. U drugom susretu igraju Robin Haase (70) i Borna Ćorić. Marin Čilić u subotu će nastupiti u paru s Marinom Draganjom protiv Jeana-Juliena Rojera i vjerojatno Robina Haasea. Izbornik Željko Krajan odlučio da Čilić neće igrati u petak zbog umora nakon osvojenog US Opena.


- Da imamo Marina već prvog dana naše bi šanse bile daleko veće, ali nije bilo druge opcije. Marin je možda i bio u stanju da u petakl igra, ali je rizik od ozljede bio prevelik. Nije toliko bio problem prilagodba na vremensku razliku, nego prilagodba na drugačiju podlogu i činjenicu da se igra na tri osvojena seta. Više će nam koristiti u subotu u paru, kad se još malo odmori, rekao je Krajan.

U nedjelju se očekuju dvoboji Haasea i Čilića, te Sijslinga i Ćorića. Na pitanje kako sada procjenjuje šanse za ukupnu pobjedu, izbornik Krajan je dodao:

- Od prvog do zadnjeg meča imamo šanse za osvajanje boda. Na papiru, po plasmanu na rang listi, oni jesu favoriti, ali ja vjerujem u formu naših igrača i mislim da su ukupne šanse nešto veće na našoj strani, kaže Krajan.

Raspored,
petak (13 sati): Igor Sijsling – Mate Delić, Robin Haase – Borna Ćorić
subota (15 sati): Thiemo de Bakker, Jean-Julien Rojer – Marin Čilić, Marin Draganja
nedjelja (13 sati): Robin Haase – Mate Delić, Igor Sijsling – Borna Ćorić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.