Davis Cup: Marin Čilić očekivano otkazao, Borna Ćorić postao prvi hrvatski reket protiv Srbije

Ponedjeljak, 02. ožujka 2015. 17:07 Napisao/la  SC

Umjesto Čilića u reprezentaciju je uskočio Franko Škugor

Marin Čilić neće igrati protiv Srbije u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa. Prema očekivanjima Čilić se u ponedjeljak nije pojavio na treningu u Kraljevu. Umjesto Čilića u reprezentaciju je uskočio Franko Škugor, koji bi trebao igrati u paru sa Marinom Draganjom.

- Borna Ćorić i Mate Delić igrat će u singlu, a Škugor i Draganja parove. Iako Srbija ima odličan par, mislim da imamo šanse sa Draganjom i Škugorom. Oni su u ovom trenu najbolja kombinacija koja nam je na raspolaganju za parove, pogotovo jer je Draganja u dobroj formi i osvojio je dva ATP turnira u parovima, kaže izbornik Željko Krajan.

U dvoboju protiv Srbije, od petka do nedjelje, ulogu prvog hrvatskog reketa preuzeo je 18-godišnji Borna Ćorić, koji je plasmanom u polufinale turnira u Dubaiju napredovao za 23 mjesta na najnovijoj ATP listi, pa je sada 61. igrač svijeta.

- Ćorić je prošlog tjedna u Dubaiju odigrao jako dobro i s pravom je bio jedna od glavnih tema turnira. Uvjerljiva pobjeda protiv Murrayja u četvrtfinalu sigurno će mu puno značiti, možda i više nego prošlogodišnja pobjeda protiv Nadala, jer je ponovno pokazao da bi jednog dana mogao biti u tom vrhu svjetskog tenisa. Također, to bi ga trebalo napuniti samopouzdanjem i vjerujem da bi ove godine mogao napraviti daljnji iskorak u karijeri. Đoković i Troicki su favoriti. Troicki je u odličnoj formi posljednjih nekoliko mjeseci nakon isteka suspenzije (zbog kršenja dopinških pravila), ali nakon Dubaija možemo s više optimizma čekati meč Čorića i Troickog koji je na rasporedu prvog dana, rekao je Krajan, koji je ujedno i Ćorićev trener.

Izbornik srpske reprezentacije Bogdan Obradović odlučio se za momčad u kojoj će uz Novaka Đokovića biti Viktor Troicki (41. mjesto na ATP listi), Filip Krajinović (ATP - 100.) i Nenad Zimonjić (4. mjesto na ATP listi igrača parova).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.