Davis Cup: Hrvatski tenisači odradili u Lilleu prvi trening prije finala

Srijeda, 21. studenog 2018. 18:06 Napisao/la  SC
Borna Ćorić i Željko Krajan
Borna Ćorić i Željko Krajan

 

Hrvatska reprezentacija tijekom vikenda igra finale Davis Cupa u Lilleu, hrvatski tenisači odradili su prvi trening:

- Dojmovi nakon prvog treninga su dobri, teren je stvarno odličan, onakav kakvom smo se nadali, ali nismo vjerovali da može već prvog dana biti tako tvrd. Stvarno smo jako zadovoljni i nemamo nikakvih pritužbi. Bolji je od očekivanog, pribojavali smo se malo mekše podloge, ali Francuzi znaju odraditi svoj posao kako treba i teren je odličan, kaže izbornik Željko Krajan.

Finale se igra u dvorani kapciteta čak 26 tisuća gledatelja:

- Nijje uobičajeno da se igra na ovakvim stadionima, takvih teniskih stadiona u svijetu nema. Ako već u petak bude preko 20 tisuća i u subotu kako se priča 24-25 tisuća, bit će to neki novi doživljaj i iskustvo za sve igrače. No i dalje vjerujem, danas smo bili u toj dvorani, sve jako lijepo izgleda, ali mislim da će to na kraju biti samo dodatna motivacija. Imamo iskusne i dobre igrače koji su igrali pred puno ljudi pa niti tih 24 tisuće i neće biti veliki šok za sve, rekao je Krajan.

Zanimljivo je da francuska reprezentacija nema ni jednog igrača plasiranog među deset najboljih na pojedinačnoj ATP listi:

- Rang lista nas lako može zavarati. Pouille je igrač koji je prošle godine bio oko petnaestog mjesta na svijetu i znamo koliko je kvalitetan mlad igrač, sigurno uvijek motiviran kad igra za reprezentaciju. Imaju i Tsongu, koji je dio ove sezone bio ozlijeđen, ali je oslonac njihove ekipe. Imaju kvalitetu, ali mi vjerujemo u svoju snagu, a naravno da će najvažnije biti pokazati omjer snaga na terenu, rekao je Marin Čilić.

Igralište na stadionu prvi su isprobali Marin Čilić i Borna Ćorić, privikavanje na zemljanu podlogu stadiona Pierrea Mauroya ne bi trebalo biti problem.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.