Nedjelja, 20. kolovoza 2017.Davis Cup: Argentina pobijedila Hrvatsku u finalu, Ivo Karlović izgubio zadnji meč

Autor SC Nedjelja, 27 studenog 2016 22:16

Treba čestitati Argentincima na zasluženoj pobjedi. Naši su igrači dali od sebe, jednostavno su bili bolji, kaže Krajan

Marin Čilić
Marin Čilić


U odlučujem meču finala Davis Cupa, Federico Delbonis pobijedio je Ivu Karlovića 6:3, 6:4, 6:2 i donio Argentini prvi Davis Cup u povijesti. Karlović objektivno nije imao šanse...

Marin Čilić poražen je u četvrtom susretu finala Davis Cupa od Del Potra 7:6, 6:2, 5:7, 4:6, 3:6.

Čilić je bio nadomak pobjede jer je vodio 2:0 u setovima, a zatim je nakon 5:5 u trećem setu sve krenulo na stranu Argentinca koji je treći set dobio sa 7:5.

U četvrtom setu ponovno izjednačena borba, Čilić je stigao do 4:4, ali je zatim Del Potro ponovno preuzeo igru u svoje ruke i uzeo set.

- Teško je sada biti pametan, bili smo blizu, 3:0 u susretima, 2:0.. Bolju opciju od Karlovića nismo imali, nije igrao najbolji tenis u životu, nije mu bilo lako... Nije mu bilo lako ni pristati da ponovo igra nakon pet godina stanke, moramo mu biti zahvalni. Treba čestitati Argentincima na zasluženoj pobjedi. Naši su igrači dali od sebe, jednostavno su bili bolji. Mislim da možemo biti ponosni na sve što smo odradili, ja sam ponosan na dečke na svemu što su napravili. Nemamo što jedni drugima predbaciti, među nama vlada zajednišvo zbog čega smo i došli do ove pozicije. Za budućnost ne trebao brinuti, imamo mlade igrače koji su u svjetskom vrhu, govori izbornik Željko Krajan.

Krajan je najavio nastavak mandata:

- Nema razloga da ne budem zainteresiran za nastavak suranje, nema razloga da itko od nas ne nastavi gdje smo stali, kaže Krajan.

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

SportCom.hr