Borna Ćorić: Ne pamtim kada sam bolje igrao, a onda sam pao fizički što je presudilo

Petak, 06. ožujka 2015. 21:07 Napisao/la  SC

Mislim da poraz nema veze sa iskustvom. Bio sam umoran, imao sam grčeve, noge mi nisu bile na nivou. On je to iskoristio, kaže Borna Ćorić


Borna Ćorić nije izdržao do kraja, fizički je pao nakon vodstva 2:0, Viktor Troicki uspio je preokrenuti meč.

- Na 2:0 i 2:0 za mene, počeo je pad. Do tada sam igrao gotovo savršeno! Ne pamtim kada sam bolje igrao. Čak sam i bolje servirao nego protiv Murrayja. Poslije promašenih voleja pala mi je snaga, nisam imao energije i loše sam odigrao. Pao sam fizički, to je presudilo. Nisam mu mogao parirati. Mislim da poraz nema veze sa iskustvom. Bio sam umoran, imao sam grčeve, noge mi nisu bile na nivou. On je to iskoristio, preuzeo inicijativu i pobijedio, rekao je Ćorić, koji će odmarati do nedjelje i meča protiv Novaka Đokovića.

- Gode mi usporedbe s Novakom, sjajno je kada te usporede s nekim kao što je Novak. Naravno, s tim dolazi i pritisak, ali to je normalno ako želim biti među Top 10, Top 5 ili nešto više. Moram se naučiti boriti s pritiskom. Mislim da su nam šanse za preokret minimalne, ali nećemo se predati. Škugor igra odlično u posljednjih godinu dana pa mislim da imamo šanse s njim i Draganjom u parovima, rekao je Ćorić, koji se zahvalio srpskim navijačima na podršci, niti jedan zvižduk nije se čuo za vrijeme intoniranja hrvatske himne.

- Iskrene čestitke na tome. Pokazali ste da nas poštujete, hvala vam, rekao je Ćorić.

- Mate je odigrao najbolje što je mogao. Osim na početku, kad je bio malo nervozan i odmah izgubio servis, bio je dobar. Protiv Novaka se nije moglo više, on je najbolji tenisač na svijetu. Borna je počeo odlično, mislim da je nadigrao Troickog, pogotovo taktički. Nažalost, početkom trećeg seta počeli su fizički problemi. Kad je to krenulo bilo je previše brige oko toga da bi se mogao konsolidirati i razmišljati o tenisu, biti fokusiran na taktiku, rekao je izbornik Željko Krajan.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.