Roger Federer sa suzama u očima ušao u povijest, Marin Čilić oštećen

Nedjelja, 28. siječnja 2018. 15:13 Napisao/la  SC

Ovo nije dvoranski turnir. Nadam se da se Čilić može izvući i vratiti se u meč, prokomentirao je Greg Rusedski odluku organizatora se finale igra pod krovom

Marin Čilić i Roger Federer
Marin Čilić i Roger Federer

 Marin Čilić izgubio je drugo finale Grand Slam turnira od Rogera Federera.

Za razliku od finala Wimblendona prošle godine, koje Čilić praktično nije igrao zbog ozljede, u finalu Australian Opena najbolji tenisač svih vremena morao je uložiti maksimalan napor da bi pobijedio najboljeg hrvatskog tenisača u pet setova.

Čilić je izgubio 2:6, 7:6(5), 3:6, 6:3, 1:6 od igrača koji nije izgubio ni jedan set do finala:

- Čestitke Federeru na ovakvom otvaranju sezone, želim mu sve najbolje u 2018. godini. Čestitke njegovom timu, a hvala i mom. Ovo su bila dva najbolja tjedna u mojoj karijeri. Imao sam priliku, izborio sam peti set, ali je Roger odigrao izuzetan meč. Možda jednog dana podignem ovaj predivan trofej. Dva finala u šest mjeseci, to je sjajno. Fantastičan početak godine za mene. Na kraju želim zahvaliti turniru i svim volonterima, sucima, skupljačima loptica, ljudima iz restorana. Hvala vam što ste došli ovdje. Hvala vam na iskrenoj podršci, rekao je Čilić.

Roger Federer na kraju govora nije mogao zaustaviti suze:

- Nevjerojatno... Tako sam sretan. Cijeli sam dan razmišljao o današnjem meču. Ispunio sam svoje snove. Nakon protekle sjajne godine, aktualna nije mogla bolje započeti. Nevjerojatno... Čestitao bih Marinu Čiliću na još jednom izvrsnom turniru, ali i na trećem mjestu na ATP ljestvici. Bravo, samo tako nastavi i dalje. Zahvalio bih svima. I publici, i organizatorima, i volonterima. Iznova sam se uvjerio koliko ljudi zapravo vole tenis. Čast je ponovno doći u Melbourne. Punite arene, činite me nervoznim te me tjerate da i dalje trajem. Hvala vam. Hvala vam na svemu. Hvala mojem stručnom stožeru. Volim vas!" jecajući je završio i pritom dopustio da ga obuzmu suze radosnice. Publika mu je potom aplaudirala još nekoliko sljedećih minuta, rekao je Federer sa suzama u očima nakon što je postao prvi tenisač u povijesti s 20. osvojenih Grand Slamova.

Sjenu na finale bacila je odluka da se finale igra pod zatvorenim krovom iako su vremenske prilike bile iste kao za ženski finale koji se igrao na otvorenom.

Ugledni komentatori smatraju da je organizator favorizirao Federera:

- Jedan se zagrijavao pod zatvorenim krovom, a drugi na otvorenom. Finale se igra pod zatvorenim krovom... To je pogrešno, ovo nije dvoranski turnir. Nadam se da se Čilić može izvući i vratiti se u meč, rekao je Greg Rusedski, poznati britanski tenisač.

- Federer mora da je trljao ruke kad je čuo za ovu informaciju. Zar je Australian Open dvoranski turnir?, kazao je legendarni Australac Pat Cash.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.