Aramis Naglić: Srčanost Marina Modića prelomila je utakmicu i pokazala veliku snagu ove momčadi

Nedjelja, 10. svibnja 2015. 12:54 Napisao  Patrik Mršnik

U srijedu u 20 sati krunidba je novih kraljeva. Svi će igrači dobiti priliku za pljesak s tribina u susretu u kojem se traži i sportska osveta za poraz u prvom dijelu kvalifikacija na Višnjiku. Rad i zalaganje cijelog kluba vratili su se u zlatu!

Druga svibanjska subota zlatnim će slovima ostati upisana u povijest grada Bakra. Prvi je puta jedan sportski kolektiv s njegovog administrativnog područja dobio priliku natjecati se u elitnom rangu nekog sportskog natjecanja. Košarkaški klub Škrljevo postao je prvoligaš nakon trilera u Zagrebu u kojem je sa 82:80 pobjeđena Hermes Analitica u dvoboju devetoga kola kvalifikacija za to natjecanje. U trećoj uzastopnoj godini Škrljevo je pokušalo, naizad i stiglo do željenog cilja, što je samo nastavak kontinuiranog rasta ambicija, želja ali i samog kluba.

Dva je mjeseca na njegovoj klupi Aramis Naglić. Čovjek koji je probudio košarkašku energiju već na prvom treningu, dan nakon što je momčad kod kuće izgubila od pulske Stoje slavi svoj novi uspjeh. Osvajao je prvenstva kao igrač i u petom desetljeću života, poslje prve trenerske krune u Slovačkoj (Inter Bratislava) okitio se i nimalo bezvrijednom naslovom pobjednika hrvatskih A-1 kvalifikacija.

Ključ pobjede protiv Hermes Analitice bio je u još jednom prikazu momčadskog duha i karaktera. Trebalo se vratiti nakon šesnaest koševa manjka, koliko je u jednom trenutku stajalo na semaforu. Velike zasluge Naglić za ostvareno u Zagrebu pripisuje jednom igraču.

- Mislim da je Marin Modić bio čovjek odluke. Nije bio pravi tijekom cijelih kvalifikacija, vukao je ozljede još od ranije, igrao i sada pod injekcijama. Način na koji je odigrao drugo poluvrijeme je za pamćenje. Vukao je u oba pravca, lavovski se borio i po meni zaslužio epitet igrača utakmice. Pokazao je veliko srce koje u stvari krasi cijelu momčad Škrljeva, kaže Naglić.

Nije samo Modić taj koji ima problema s ozljedama. Dobar dio momčadi je načet, ritam od tri utakmice tjedno u pojedinim momentima kvalifikacija ostavio je pečat na Naglićevim dečkima. Međutim, neosporno je kako će i te rane brže zacjeliti uspjehom koji je ovoga vikenda ostvaren. Naglić veli kako će u posljednjem kolu protiv Jazina igrati kombinirana momčad.

- Mi smo dosta načeti, dodatan peh je ozljeda Salamuna još u prvoj četvrtini, jedva je zbog ukočenosti leđa izvukao utakmicu do kraja. Češkovićevo koljeno također nije u najboljem stanju, raspadamo se u smislu brojnosti i fizičke mogućnosti za odigravanje te posljednje utakmice, ali ćemo je odigrati maksimalno sportski i korektno. I protiv Jazina imamo odgovornost ići na pobjedu, na koncu to je naša promocija u A-1 ligu, kaže Naglić.

U srijedu u 20 sati krunidba je novih kraljeva. Svi će igrači dobiti priliku za pljesak s tribina u susretu u kojem se traži i sportska osveta za poraz u prvom dijelu kvalifikacija na Višnjiku. Rad i zalaganje cijelog kluba vratili su se u zlatu!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.