SP Lino Červar: Ne treba ovu generaciju opterećivati finalom

Utorak, 15. siječnja 2019. 18:40 Napisao/la  SC
Lino Červar
Lino Červar

 

Hrvatski rukometaši protiv Bahreina igraju jaču trening utakmicu pred susret sa Španjolskom koji će odlučiti o prvom mjestu u skupini:

- Znamo da rezultat s Bahreinom po pitanju daljnjeg natjecanja nije bitan i naravno da ćemo na toj utakmici pokušati odmoriti one igrače koji su ponijeli najveći teret i dati priliku onim igračima koji su manje igrali. Doduše, neke smo već koristili, ali ovo će biti veća minutaža. Naravno da su naše misli usmjerene prema Španjolskoj, nju ćemo analizirati i o njoj razmišljati. Svjesni smo da su kao europski prvaci favoriti, ali to ne znači da se moramo predati. Napravit ćemo sve da pružimo dobar otpor, a da bi to mogli, morat ćemo taktički jako dobro odigrati. Oni glavni španjolski igrači puni su međunarodnog iskustva, kaže izbornik Lino Červar.

O Španjolcima hrvatski izbornik kaže:

- Njihova obrana je proaktivna, uvijek sam htio tako igrati pa sam pokušao i u Zagrebu i ona je dala rezultate iako nije imala puno velikih imena. S njom smo i u Ligi prvaka ravnopravno igrali protiv moćnijih protivnika. Ta obrana igra protiv napada, jako dobro čitaju igru, iskusni su s Canellasom, Gurbindom i Morrosom. Ti igrači znaju igrati i napad, ali obrana im je forte. Odlično kradu loptu i onda preko Solea, Gomeza, Arina odvajaju se protiv svake ekipe. Munjeviti su u kontri i nitko ih ne može pratiti. Dođe pad koncentracije i tako sve ono dobro što si napravio preko noći nestane. To možemo izbjeći disciplinom u napadu, ne pasivnom igrom nego mudro, jer moraš znati kako ih napasti. Imaju dvije vrste zone, jednu agresivnu i jednu malo pliću pa moramo imati i rješenja za obje obrane. Oni jesu favoriti, ali moramo razmišljati pozitivno i vjerovati da možemo pobijediti. Počinjemo od 0:0, govori Červar i stišava euforične najave osvajanja zlatnog odličja:

- Ne treba ovu generaciju opterećivati finalom, ali naravno da je to i moja želja i želja svakog tko poštuje reprezentaciju. Ali lako je to  reći, a teško izvesti, naglašava Červar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.