LUKA MODRIĆ Meni je nevjerojatno da se s Fincima mučimo, uz dužan respekt

Subota, 07. listopada 2017. 01:00 Napisao/la  SC

Ne treba bježati od toga, dosta stvari ne štima. Ne možemo se vaditi na negativnu atmosferu oko reprezentacije i što navijači traže ostavke neke čelnih ljudi, kaže Modrić

Luki Modriću 100. utakmice neće ostati u lijepom sjećanju
Luki Modriću 100. utakmice neće ostati u lijepom sjećanju


Luka Modrić otvoreno je progovorio o stanju u svlačionici nakon šokantnog remija (1:1) protiv Finske na Rujevici:

- Uvelike smo kompromitirali odlazak na Svjetsko prvenstvo. Do gola smo igrali OK, napadali smo, imali inicijativu, oni nisu došli do naših dvadesetak metara. Međutim, nevjerojatno mi je da smo se povukli nakon gola protiv jedne Finske, u sav dužan respekt njima. To je nedopustivo, da se reprezentacija Hrvatska totalno povuče i čeka što će se dogoditi do kraja utakmice. Umjesto da smo nastavili dalje igrati svoju igru, odlučili smo se za nešto sasvim drugo i nevjerojatna mi je ta činjenica, rekao je Modrić.

Pokušao je Modrić pronaći uzroke slabe igra u zadnjim kvalifikacijskim utakmicama:

- Nismo razgovarali jer su glave vruće, sigurno ćemo pričati. Moramo se skupiti i pokušati pronaći neku dodatnu snagu da osiguramo taj playoff. Mi nikad ne igramo na bod, idemo u Ukrajinu pobijediti. Njima treba pobjeda, bit će to otvorena utakmica. Vjerujem da ćemo naći neku snagu i igrati bolje i biti krvoločniji. Kao da nam fali malo krvi, djelujemo zadnjih pola sata beskrvno. To je meni nevjerojatno, da se s Fincima mučimo, uz sav dužan respekt. Prije smo to dobivali s lakoćom. Možda se uvukla nervoza u igrače zbog loše atsmofere oko reprezentacije, mi se moramo dići iznad toga i biti fokusirani na ono što je naš posao na terenu. Moramo igrati što najbolje možemo, kazao je Modrić.

Modrić je nakon Turske rekao da nešto nedostaje, a prije Finske rekao je da stoji iza toga što je rekao iza Turske:

- Ne treba bježati od toga, dosta stvari ne štima. Ne možemo se vaditi na negativnu atmosferu oko reprezentacije i što navijači traže ostavke neke čelnih ljudi. To nam ne smije biti izlika. Mi igrači moramo biti van toga, mi moramo biti fokusirani na teren. Nikad nisam igrao za onog tko vodi savez, ni za izbornika. Ja igram za Hrvatsku i to je najvažnije i to me čini sretnim i ponosim, a mi ne možemo utjecati na to tko vodi reprezentaciju ili što navijači traže, to mora netko drugi rješavati. Mi nemamo više popravnog, to je zadnja utakmica, moramo dati maksimum i otići u taj playoff.

Kapetan je ovako prokomentirao situaciju oko izbornika:

- Što da sad radimo? Krenuli smo u kvalifikacije i moramo skupa ovo izgurati. Do utakmice sa Islandom je sve bilo idealno, sad u zadnjim utakmicama smo zaredali sa lošim rezultatima i odjednom sad ništa ne valja i situacija je katastrofalna. Imamo jednu šansu da to ispravimo i pokušamo izboriti dodatne kvalifikacije, zaključuje Modrić.

Fotogalerija Andro Turina

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.