Lino Červar okupio rukometnu reprezentaciju pred utakmice protiv Švedske

Ponedjeljak, 02. travnja 2018. 14:51 Napisao/la  SC
Lino Červar
Lino Červar

U Zagrebu se okupila muška seniorska reprezentacija, koja u utorak putuje u Švedsku gdje će 5. i 7. travnja odigrati dvije prijateljske utakmice protiv europskih viceprvaka.

Prva utakmica na rasporedu je 5. travnja u Eskilstuni s početkom u 19:15, dok je druga dva dana kasnije u Nörrkoppingu u 16 sati.

- Skupili smo se u malo promijenjenom sastavu u smislu da imamo i ljude koji su došli u stožer, a nisu bili. Prije svega nam je drago je Mirko Bašić ovdje, trener koji je počeo sa mnom 2003. godine kad smo bili na Svjetskom prvenstvu u Portugalu. Uključili smo i mog bivšeg igrača Davora Dominikovića. Onaj stožer koji je bio i njima sam isto zahvalan jer su dobro radili. Idemo u Švedsku na dvije prijateljske utakmice. Naravno s promišljanjem da nam je jako važan lipanj u kojem se moramo izboriti za Svjetsko prvenstvo 2019. To nam je u ovoj kalendarskoj godini najvažnije. Ovo je samo jedna stepenica uigravanja, uključivanja nekih igrača koji nisu bili u reprezentaciji jer imamo povrijeđenih igrača kao što je Domagoj Duvnjak koji neće ići s nama. Imamo i neke igrače koji do sada nisu bili na Europskom prvenstvu, a probat ćemo ih sada u Švedskoj. Radi se o tome da stvorimo jednu kompetitivnu reprezentaciju koja se može plasirati na Svjetsko prvenstvo i da tamo pokažemo nešto novo. Radit ćemo cijelu godinu na nekom promijenjenom sustavu igre koji odgovara ovoj strukturi igrača koje u ovom trenutku imam. Ove godine imamo i drugi zadatak koji je isto tako bitan, a to je listopad kada igramo kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. Međuprostor je u šestom mjesecu kada nakon kvalifikacija su Mediteranske igre u Španjolskoj gdje ću također uzeti nekoliko igrača koji igraju u A reprezentaciji i nekoliko mlađih igrača jer moramo dati priliku novim igračima koji mogu osvježiti reprezentaciju, kaže Lino Červar.

Uz Červara u stručnom stožeru su trener Davor Dominiković, trener vratara Mirko Bašić, fizioterapeuti Damir Kajba i Filip Šimunović, glasnogovornik Ivica Maraš, tehnički direktor muških nacionalnih selekcija Ivica Udovičić i direktor muške seniorske reprezentacije Igor Vori.

Popis igrača:
1. Mate Šunjić - CSM Bucuresti
2. Marin Šego - MOL-Pick Szeged
3. Zlatko Horvat - PPD Zagreb
4. Josip Božić Pavletić - PPD Zagreb
5. Manuel Štrlek - PGE Vive Kielce
6. Lovro Mihić - Orlen Wisla Plock
7. Krešimir Kozina - Frisch Auf Göppingen
8. Marino Marić - MT Melsungen
9. Ilija Brozović - TSV Hannover-Burgdorf
10. Marko Mamić - PGE Vive Kielce
11. Halil Jaganjac - Metalurg
12. Stipe Mandalinić - Füchse Berlin
13. Luka Cindrić - Vardar
14. Domagoj Pavlović - PPD Zagreb
15. Luka Stepančić - Paris Saint-Germain Handball
16. Jakov Vranković - Grundfos Tatabánya KC

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.