POČINJE NOVI CIKLUS

Lino Červar objavio popis igrača

Ponedjeljak, 05. ožujka 2018. 16:23 Napisao/la  SC

Vori, Dominiković i Bašić u stručnom stožeru

Lino Červar i Igor Vori donedavno surađivali na parketu
Lino Červar i Igor Vori donedavno surađivali na parketu

 Lino Červar objavio je popis igrača za reprezentativni tjedan od 2. do 7. travnja.

U tih tjedan dana reprezentacija će osim treninga, otputovati i u Švedsku gdje će odigrati dvije utakmice protiv europskih viceprvaka.

Prvi susret igra se 5. travnja u Eskilstuni s početkom u 19:15, dok je drugi na rasporedu 7. travnja u Norrköpingu od 16 sati.

- Godina nakon Eura, na kojem nismo ispunili svoje snove, vrlo je bitna jer imamo tri bitne akcije. Najvažnije su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo protiv Crne Gore. Iznimno zahtjevne su i kvalifikacije u listopadu za Europsko prvenstvo 2020. Treći zadatak su Mediteranske igre u lipnju u Španjolskoj. Uz sve to, kao priprema dolaze dvije prijateljske utakmice protiv Švedske početkom travnja. Naravno da su sve misli usmjerene na lipanj i kvalifikacije za svjetsku smotru, a ovo prvo okupljanje će biti pokušaj da uspostavimo početak priprema za sve to što nas čeka. Reprezentacija je otvorena, nikad nije zatvorena i uvijek se traže novi ljudi, bez obzira na ovaj popis 27 igrača koji smo objavili, kazao je Červar.

Izbornik je odredio nove pomoćnike:

- Što se tiče stožera, želim zahvaliti stožeru koji je radio na pripremama i na Europskom prvenstvu. Svima koji su dali svoj doprinos radu. Svi smo dali sve od sebe. Imamo ponekih promjena u stožeru, jer su neki od trenera zaokupljeni svojim obvezama u klubovima, ali ideja je i da se stožer smanji. Prvi pomoćni trener je Davor Dominiković, moj bivši igrač, i u njemu sam vidio trenera koji živi za rukomet i koji se želi predati tom poslu. Direktor reprezentacije bit će Igor Vori, koji s ovom sezonom prestaje s igranjem i aktivno će se uključiti u rad reprezentacije. Mislim da ne moram previše riječi trošiti na njega i o tome što je sve osvojio. Trener vratara bit će Mirko Bašić kojem se zahvaljujem što je prihvatio ovu ulogu i što želi dati doprinos reprezentaciji, rekao je Červar.

Što se popisa igrača tiče, izbornik je objasnio promjene:

- Nema Domagoja Duvnjaka, nadamo se da će se možda priključiti da obitelj bude na okupu, ali ne bude igrao. Igrača kojih nema na popisu, s njima smo razgovarali. Neki od igrača su se povukli iz svojih privatnih razloga, a očitovali su se Marko Kopljar, Jakov Gojun, Ivan Čupić i Mirko Alilović i poštujemo njihove odluke, zaključio je Červar.

 Evo šireg popisa od 27 imena, koji će se smanjiti na 18 imena:

Ivan Stevanović – Kadetten Schaffhausen
Ivan Pešić – Meshkov Brest
Filip Ivić – PGE Vive Kielce
Zlatko Horvat – PPD Zagreb
Josip Božić Pavletić – PPD Zagreb
Ivan Vida – Dubrava
Manuel Štrlek – PGE Vive Kielce
Lovro Mihić – SPR Wisla Plock
Marin Jelinić – Nexe
Kristian Bećiri – Celje Pivovarna Laško
Marino Marić – MT Melsungen
Željko Musa – SC Magdeburg
Tin Kontrec – PPD Zagreb
Krešimir Kozina – Frisch Auf Göppingen
Ilija Brozović – TSV Hannover-Burgdorf
Marko Mamić – PGE Vive Kielce
Halil Jaganjac – Metalurg
Stipe Mandalinić – Füchse Berlin
Damir Bičanić – PPD Zagreb
Luka Cindrić – Vardar
Domagoj Pavlović – PPD Zagreb
Igor Karačić – Vardar
Luka Stepančić – Paris Saint-Germain
Jakov Vranković – Grundfos Tatabánya KC
Luka Šebetić – Tremblay en France Handball
Šime Ivić – SPR Wisla Plock
Ivan Sršen – MOL-Pick Szeged

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.