Hrvatski rukometaši pobijedili Belgiju na gostovanju u Leuvenu

Nedjelja, 28. listopada 2018. 18:47 Napisao/la  SC
Zlatko Horvat
Zlatko Horvat

 

U drugom kolu skupine 2 kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. Hrvatske je upisala nova dva boda pobijedivši Belgiju 30:25 (18:12).

Izabranici Line Červara su na gostovanju u Leuvenu bez većih su problema savladali Belgijance i time se učvrstili na prvom mjestu kvalifikacijske skupine 2.

Belgija je krenula s agresivnom obranom, ali Luka Stepančić probio je tu zonu za 1:0.

Hrvatski rukometaši igrali su bolje, ali zbog tehničkih grešaka koje su radili Belgija je držala priključak.

Sve do 13. minute igralo se gol za gol. Červarovi izabranici imali su problema s obranom gdje su probleme stvarali kružni igrači Yves Vancosen i Nathan Bolaers. Međutim, s tri vezana pogotka Zlatka Horvata Hrvatska se odvojila na 9:6.

Nakon što se Hrvatska spustila u 6-0 obranu Belgiji je bilo sve teže napadati.

Priključio se i Marin Šego sa svojim obranama pa je prednost u 20. minuti narasla na pet pogodaka.

Belgijski izbornik Arnaud Calbry bio je prisiljen pozvati time-out. No, to nije pomoglo njegovoj momčadi jer je Horvat zabio svoj osmi pogodak za novo najveće vodstvo (14:8).

Iako su s dva vezana pogotka Belgijanci smanjili zaostatak na četiri pogotka, do kraja poluvremena pogocima Manuela Štrleka i Marina Šipića hrvatski rukometaši vratili su se na +6 i s tom prednošću završili prvih 30 minuta.

U nastavku je Červar zamijenio oba krila pa su u igru ušli Josip Božić Pavletić i David Mandić koji je igrao i prednjeg u 5-1 obrani.

U obrani je također igrao Halil Jaganjac koji se mijenjao sa Šipićem. Sve to je odlično funkcioniralo pa je prednost nakon samo pret minuta igre narasla na devet pogodaka (21:12).

Jaganjac i Božić Pavletić dobili su gotovo u isto vrijeme isključenja pa je Belgija iskoristila prednost od dva igrača više i smanjila na 22:16.

Međutim, Belgijcima se ubrzo dogodila ista situacija, ali nisu ju rukometaši Hrvatske iskoristili.

Prvo opuštanje Belgija je kaznila i smanjila zaostatak na 25:20 s dva uzastopna pogotka Bolaersa i Quintena Colemana.

Červar je pozvao minutu odmora nakon koje je Mandić sa svoja dva pogotka vratio prednost na +7.

Tada je definitivno bilo jasno da će Hrvatska i iz ovog susreta izaći kao pobjednik te prvi krug ovih kvalifkacija završiti sa stopostotnim učinkom i četiri boda na svom kontu.

Hrvatsku je do pobjede vodio Zlatko Horvat sa svojih osam pogodaka, a sjajan je i na vratima bio Marin Šego koji je skupio 14 obrana od čega i jedan sedmerac.

Nathan Bolaers istaknuo se u redovima Belgije s četiri pogotka.

Novi susreti u EHF EURO 2020 kvalifkacijama Hrvatsku očekuju u travnju 2019. godine, kada će odigrati dva susreta s reprezentacijom Srbije koja je u susretu drugog kola poražena od Švicarske 29:25 (12:11).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.