HRVATSKA - BRAZIL Budimo skromni prije nego što Hrvatska pobjedi Njemačku i/li Francusku

Nedjelja, 20. siječnja 2019. 10:56 Napisao/la  SC

Prvo Brazil, onda ćemo razmišljati o njima. Ždrijeb nije mogao biti teži za nas. Ako tako gledamo, nećemo uspjeti, upozorava Lino Červar

HRVATSKA - BRAZIL Budimo skromni prije nego što Hrvatska pobjedi Njemačku i/li Francusku

 

Hrvatski rukometaši današnjom (18) utakmicom protiv Brazila u Kolnu počinju natjecanje u Skupini I.

Budući da već u ponedjeljak slijedi utakmica protiv Njemačke (20.30) jasno je da Lino Červar priželjkuje utakmicu u kojoj će moći ravnomjerno rasporediti snage i utrošak energije svesti na minimum.

Brazil sigurno nije protivnik zbog kojega bi trebalo strijepiti, ali...

- Nipošto ne podcjenjujem Brazil. Fizički spremni, jako brzi. Imali su jednu lošu utakmicu s Njemačkom, no prošli su kraj dvije na papiru jače reprezentacije. Igraju vrlo brzo i agresivno. Još nismo ništa napravili, tek treba osigurati plasman u olimpijske kvalifikacije. Prvo to moramo učiniti, a onda ćemo dalje. U Münchenu je prevladavao timski duh, bili smo skromni, pokazali smo strašno zajedništvo i pobjeda protiv Španjolske je najbolja nagrada. Zato nas ljudi i vole, kaže Červar koji ne želi razmišljati o Njemačkoj i Francuskoj. 

- Prvo Brazil, onda ćemo razmišljati o njima. Ždrijeb nije mogao biti teži za nas. Ako tako gledamo, nećemo uspjeti. Trebamo momčad, zajedništvo, jedan za drugoga izginuti i onda će to biti veliki posao, naglašava Červar.

Uoči utakmice protiv Brazila, misli su ipak usmjerene prema Njemačkoj i Francuskoj.

U utakmicama 1. kola Francuska je pobijedila Španjolsku (33:30), Njemačka je bila bolja od Islanda (24:19).

Prema oekivanjima, Hrvatska će morati pobjediti Brazil i barem još jednu utakmicu da bi se plasirala u polufinale.

Sjajna igra u prvom krugu natjecanja i pobjeda protiv Španjolske pokazale su veliki potencijal za visoke domete o kojima se ne može govoriti prije nego što Hrvatska pobjedi Njemačku i/li Francusku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.